SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Ozon Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Ozon Tedavisi Nedir? Nasıl Yapılır?

Uz.Dr.Levent Demiralp

Uz.Dr.Levent Demiralp

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 10.02.2021 - 22:20

Ozon ham maddesi medikal oksijen olan bir gazdır. Tıbbi amaçla kullanılan ozon özel bir cihaz yardımı ile oksijenden elde edilir.

 

Ozon tedavisi diğer tamamlayıcı tıp uygulamaları (hacamat, akupunktur, sülük gibi) kadar eski değildir. Her tedavide olduğu gibi burada da bazı öncü isimler vardır. Örneğin; Dr. Albert Wolf 1915’de Birinci Dünya Savaşı sırasında Alman askerlerinin kangren olmaya başlamış yaralarını ciddi yaralarını ozon gazı ile tedavi etmiştir. Ozon teknolojiye bağımlı bir tedavi olduğu için; Hansler’in 1958 yılında ilk tıbbi ozon jeneratörünü tanımlamasına kadar, gelişmesi yavaş olmuştur. Bu tarih den sonra ozon tedavi uygulamaları hız kazanmıştır. 1960 da Hans Wolf tarafından günlük klinik uygulamalarda kullanılmaya başlanmıştır. 1995‘e kadar olan sürede Almanya, Rusya, Küba, İtalya gibi ülkelerde sınırlı kalmıştır. 1995‘de ABD’ nin tamamlayıcı tıp uygulaması olarak kabul etmesinden sonra ozon uygulamaları daha hızlı bir şekilde yayılmıştır. Türkiye ise 1999 senesi itibariyle ozon tedavisi ile tanışmıştır.

 

OZON NASIL UYGULANIR?

 

En bilinen uygulama yöntemi; özel bir şişeye yaklaşık 100 ml kan alındıktan sonra, ozon ile karıştırılıp tekrar hastaya verilmesi olan ‘’major otohemoterapi’’ dir. Alerjilerde, bağışıklık sistemini düzenlemede, aknede (sivilce) aşı şeklinde kas içine uygulanır. Yaralarda torbalama denen bir yöntemle uygulanır. Özellikle bağırsak hastalıklarında (basur, çatlak, kanam gibi) rektal (makattan) uygulama yapılır. Eklem kireçlenmelerinde, menüsküs yıpranmalarında eklem içine uygulanır. Ameliyat aşamasına gelmemiş, boyun ve bel fıtıklarında fıtığın olduğu bölge yakınlarına uygulama yapılır. Başka yöntemlerde olmakla beraber en sık kullanılan uygulamalarımız bunlardır.

 

OZON NASIL ETKİ EDER?

 

1-Vücudun koruyucu sistemlerini uyarır.

 

2- Bağışıklık sistemini düzenler.

 

3-Mikropları öldürür.

 

4-Ağrı kesici ve ödem giderici etkisi vardır.

 

5-Doku oksijenini artırır.

 

6-Dolaşımı artırır, damar İç yapısını iyileştirir.

 

OZON TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARDA KULLANILIR?

 

1- Atar damar dolaşık bozukluklarında ve damar duvarı iltihabi hastalıklarında.

 

2- Cilt hastalıklarında. Yaralar, özellikle ayaklarda olan tedaviye dirençli mantar enfeksiyonlarında.

 

3- Boyun ve bel fıtıklarında. Eklem kireçlenmelerinde.

 

4- Kronik yorgunluk sendromu, kas romatizması gibi hastalıklarda.

 

5- Özellikle ilaçların yeterince etki etmediği; bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonlarında. (hetatit, zona, uçuk, kandida , covid-19 gibi)

 

6-Vücudun kendi hücrelerine savaş açtığı otoimmün hastalıklarda. (multıpıl skleroz, romatoid artrit, ankilosan spomdilit, crohn gibi)

 

7-Akciğer hastalıkları. (astım, koah, akciğer fibrozisi)

8-Şeker hastalığının zararlarını azaltmada ve buna bağlı oluşan yan etkilerin tedavisinde

 

Ozon ayrıca hem covid 19 enfeksiyonundan korunmak için hem de hastalığın daha kısa sürede atlatılmasında çok etkilidir. Covid sonrası kalan halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi belirtileri de

kısa sürede iyileştirmektedir. Özellikle akciğerler de yapışıklık olan hastalar içinde çok önemli faydalar sağlamaktadır.

 

Son olarak ozon tedavisi konusunda tecrübeli, iyi cihaz ve kaliteli malzeme kullanılan yerlerde yaptırılması tedavi etkisini artırır. Birde vücudun verilen tedavi ile kendini yenileyebilmesi için biraz sabırlı olmak gerekir.

 

HASTALIKTAN UZAK, SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021