SON DAKİKA

Kargaşa

Ali Emekli

Ali Emekli

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 26.09.2016 - 18:15

Ülkemiz çok zaman badireli günler geçirmiş, birinin beceremediği ve içerisinden çıkamadığı durumlarda bir diğeri ülkeyi normale döndürmüştür. Şimdi öyle bir dönemden geçiyoruz ki, ülkeyi iyi yönetemeyene ısrarla yeniden yetki veriyoruz. Kimsenin hükümete kızmaya ve sitem etmeye hakkı yok, özellikle hükümete oy verenlerin diyebileceği hiçbir şey yok. Cumhurbaşkanının da bu konuda yapayalnız olduğunu düşünenlerdenim. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan endişelenip kaygı duyması gereken insanların sadece kesesini doldurma ve devlet sırtından hovardalık yaptıklarına hepimiz şahidiz.Proje üreten yok, taşın altına elini sokan yok, ülke uçurumun eşiğine gelmiş adam ‘’çok iyiyiz’’ nutukları atıyor.
Çok iyi değiliz.
Cumhurbaşkanın etrafında kümeleşenler..!
Vallahi işin ehli değilsiniz.
Kiminiz Tarımı bitirdiniz, kiminiz sanayiyi, kiminiz de ekonomiyi. Eğitim zaten yerlerde sürünüyor, içi boş üniversiteler, sürekli tartışılan adalet.
Siz hükümet olarak borç batağındasınız, halkı da borç batağına sürüklediniz, ülkede yaşayan her dört kişiden üçü bankaların haciz kıskacında, daha çok borçlandırmak için kredi kartlarına taksit sayısını artırmak da ekonomik tedbir değil, tüketimi artırmak, tüketim artarken daha fazla vergi geliri tahsil edebilmek.
Eldeki personelle yapabileceğin bir çok işi kamuda ‘’hizmet alımı’’ bahanesiyle partililere faiş fiyatla ülkeyi soydurmak hangi vicdanın ürünüdür?
Cumhurbaşkanı yanıltılıyor, vurgunlar ve soygunlar gizleniyor. Vicdanlar cüzdanlara yenik düşmüş ülke resmen soyuluyor.
Cumhurbaşkanı görmeli ve birileri insafa gelmelidir.
100 bin lira maliyetli işi 3 trilyon liraya yapan il başkanını da o işi vereni de Cumhurbaşkanı görmeli.
Ekonomik darboğazda olan hükümet bir taraftan vergi, bağ kur, SSK ve trafik cezalarını tahsil edebilmek için çözüm yolları ararken bir taraftan da kamudaki savurganlığı ve soygunları görebilmelidir.
Dış düşmanlarımız her zaman olmuştur, olacaktır da, ülkeyi zarara uğratan düşmanları neden görmemezlikten geliyoruz?
Ülke sakinleşmeli, hukuka güven sağlanmalı, bürokrasideki soygunlara dur denmeli ve üretimi artıracak tedbirlerle aracılık mekanizması yok edilmelidir.
Sorumluluk mekanizmasında olanlar vicdan sahibi olmalarının yanı sıra liyakatlı da olmalıdır. Değilse onların beceriksizliği, vurdumduymazlığı ve savurganlığının bedelini sorumlu olmayanlar ödeyecektir.
100 liralık işi 1000 liraya yaptıranların ve yapanların ihanetini milletçe görmeliyiz. Hainleri dışarıda aramayın, içimizde çok varda denetleyeni hiç yok,
Ülkede kargaşa var, istikrar yok, huzur yok.
Sayın Cumhurbaşkanım vallahi yalnız adamsın, sırtında kambur olan ve ‘’ adamın’’görünen çok sürüngen var.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021