SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Büyük Köy Ve Yönetenler

Büyük Köy Ve Yönetenler

Ali Emekli

Ali Emekli

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 30.04.2016 - 18:17

Bugün memleketimi  yazayım istedim ;

Şehrimde ambulanslar Ankara, Konya ve Kayseri’ye sürekli hasta taşıyorsa Sağlık konusunda büyük bir problem var demektir.

Vatandaş evinde akan şehir şebeke suyunu içemiyor ve içeceği suyu satın alıyor ya da dışarıdan temin ediyorsa su sorunu vardır.

Şehre giriş konusunda yabancı olanlar zorluk çekiyorsa ve şehrin girişi dahi yoksa, şehrinizde  çevre yolu da  bulunmuyorsa şehirleşme kültürü hiç yoktur.

Alt yapı sorunu çözülmeden imar izni veriliyor ve alt yapı yıllar sonra çözülüyorsa birileri görevini yapmıyor demektir.

Belli kavşaklarda trafiğin sürekli sıkıştığını görüp çözüm bulunmuyorsa,

Köyden kente göç etmeyi büyüme sanıp, şehriniz sürekli göç veriyorsa,

Nüfusunuzun çoğunluğu gurbette kendine iş arıyorsa,

Müteahhitlerin ticari amaçla yaptıkları konutları büyüme sanıyorsanız,

Civar illerin de  pazarı olmuşsanız,

Büyük bir köysünüz demektir.

X X X X X X

 

Hükümetin illerde temsilcileri vardır, bazen o ilde bir keyfiliği görür ve üzerine gider ,  sitem edersiniz, siteminize il yöneticisi ‘’aman boş ver’’ derse haklı olarak bizi kimler yönetiyor deme hakkına sahip olursunuz.

İl müdürü bir yıl öncesinden hizmet binasına dış cephe kaplama yaptırıyor, bir yıl sonra oturulamaz raporu var diye binasını yıkıp kiraya çıkıyor, kimse demiyor ki,’’yıkacağın binaya neden dış cephe yaptırıp kamu zararına sebep oldun?’’

Ülke sahte gıda ürünleri cenneti olmuş, denetlemek ve mücadele etmekle görevli yöneticilerin sayfalarına baktım işleri ile ilgili tek kelime paylaşımları yok,  sadece ayet ve hadis paylaşmışlar, şehre yağmur yağmıyor diye yağmur duasına çıkmışlar. Bunun için il müdürlüğü kurmaya, ödenek tahsis etmeye yüzlerce insan çalıştırmaya ne gerek var?  İmamlar yeter.

İlinizde trübüne oynayan çok il müdürü olabilir, bunu görmek, uyarmak siyasilerin ve Valinin görevidir.

‘’Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.’’

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021