SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da 14 Okuldan Geri Dönüşüm Projesi

Aksaray’da 14 Okuldan Geri Dönüşüm Projesi

A - +

Aksaray Haberleri - 12.06.2015 - 13:26

Aksaray’da 14 Okuldan Geri Dönüşüm Projesi

Aksaray’da öğrencilere ve vatandaşlara çevre bilincini aşılamak için harekete geçen Necip Münire Önemli İlkokulu idaresi, öğrencilerle beraber ‘Geri Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdi.
Proje için çevre okullarla da bağlantı kuran idareciler, toplam 14 okul ile birlikte proje için çalışmalara başladı. Özel bir geri dönüşüm firması ile anlaşan okullar, öğrenciler ve öğretmenler tarafından toplanan materyalleri belli bir fiyat üzerinden satarak hem okulların ihtiyaçları karşılanıyor, hem de öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor.
Projeyle ilgili bilgi veren merkeze bağlı Akhisar köyünde bulunan Necip Münire Önemli İlkokulu Müdürü Kadir Akbaş, “Geri dönüşümün en büyük avantajı doğal kaynaklarımızı korumamıza yardımcı olmasıdır. Kullanılan metaller, plastikler, kağıtlar, cam türevi malzemeler uzun yıllar doğada kalıp toprağın verimini düşürebilmektedir. Geri dönüşümde hem doğa korunmuş olur hem de sektörel açıdan hammadde maliyetleri düşürülmüş olur. Bütün bunların yanında enerji verimliliğini artırır. Geri dönüşüm çalışmamız 5 Köy ve 2 Kasaba da 14 okulda uygulanmaktadır. Paydaş okullarımız Havva Kulak Orta Okulu, Sağlık İlkokulu, Necip Münire Önemli İlkokulu, Karaören İlkokulu-Ortaokulu, Yuva Karapınar İlkokulu-Ortaokulu, Karkın İlkokulu-Ortaokulu, Helvadere İlkokulu-Ortaokulu, Helvadere Lisesi, Yenipınar İlkokulu-Ortaokulu olmak üzeri toplamda 14 okulumuz var. Çalışmadaki hedefimiz, Öğrencilerimize ve velilerimize çevre bilincini aşılayarak çevreyi kirletmeden temiz tutulmasını sağlamak. Projenin uygulandığı bölge tarım arazisinin yoğun olduğu bir bölge olduğundan dolayı tarım arazilerinin temiz tutularak verimliliğini artırmak. İsrafı önlemek, toplanan materyaller belli bir birim fiyattan satılarak Proje paydaşı okullara ekonomik kaynak sağlamak ve geri dönüşüm Projesini 2019 yılına kadar Aksaray ilinde diğer köyleri de gruplayarak yaygınlaştırmak” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021