SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Türkler ve İstatistik

Türkler ve İstatistik

Hami Ramazan Özdemir

Hami Ramazan Özdemir

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 26.01.2022 - 11:07

Almanya’da yaşayan Türk toplumunun yapısı ve kimliği değişiyor ve bu konuda çalışma yapan kamuoyu araştırmacıları ve kurumlar hemen hemen hiç yok.

 

Bu insanların gelecekle ilgili beklentileri

nelerdir, sosyal durumları, Ailevi sorunları, siyasi talepleri, kimliklerinin geleceği veya dini düşünceleri nelerdir.

 

Bu insanların sorunlarını beklentilerini kamuoyu araştırmacıları önemsemiyor olabilirler fakat milyonlarca insan bu topraklarda yaşıyor ve sorunlar çözüm bekliyor.

 

Kamuoyu araştırması yapan kurumlar bu insanların öncelikli sorunlarını kamuoyu ile paylaşarak çözülmesine yardımcı olabilirler?

 

Diğer bir sıkıntıda Türkleri ve Müslümanları temsil ettiklerini söyleyen sivil toplum kuruluşlarınında kendi üyelerinin ve vatandaşlarının beklentileri konusunda ciddi bir çalışma veya araştırma verisi ellerinde yok.

 

Ve bu konuda bir çalışma da yapmıyorlar.

 

Ellimizdeki bütün araştırma verileri yine Almanlar tarafından paylaşılan verilerdir ve kanaatimce bu veriler sağlıklı veriler değil, çünkü bazı konularda çok önyargılı araştırma verileri ortaya atılıyor ve şüphe uyandırıyor.

 

Geçmişte Uluslararası Okul başarıları ile ilgili yapılan PİSA araştırmasında olduğu gibi, araştırmayı manipüle ederek suçu yani başarısızlığı göçmen çocuklarına yıkmak istediler, halbuki bu veriler geneli kapsayan araştırma verileriydi.

 

Federal Almanya’daki sivil toplum kuruluşları ortaklaşa bir araştırma şirketi ile anlaşarak Türk toplumunun geleceği ile ilgili ciddi bir araştırma istatistik verilerine sahip olunmalıdır.

 

İnsanlarımızın beklentileri nelerdir, bu konuda çalışmalar yaparak insanlarımıza faydalı olunabilir, çünkü insanlarımızın büyük çoğunluğu hala bu sivil toplum kuruluşlarına üye değiller.

 

En azından neden üye olmadıkları öğrenilerek, bunun üzerinde çalışma yapılarak bu insanlar kazanılır.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021