SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Adım Adım Savaşa

Adım Adım Savaşa

Hami Ramazan Özdemir

Hami Ramazan Özdemir

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 04.05.2022 - 10:52

Yapılan kamuoyu araştırmalarında Almanların neredeyse yarısı ağır silahların Ukrayna’ya teslim edilmesini reddetiyor fakat medya halkın bu görüşünü yansıtmıyarak farklı bir kamuoyu oluşturma çabasında.

Federal hükümette savaşın başlangıcında çok temkinli hareket ederek orta yol Ukrayna politikası uyguluyordu.

Savaş ilerledikçe ve hükümetin ciddi bir Ukrayna politikası olmadığı ortaya çıkınca durum değişmeye başladı.

Özellikle Ukrayna’nın Almanya büyükelçisi Andrij Melnyk, tahrik politikası güdüyor, Federal Şansölye Olaf Scholz’a “karaciğer sosisi” diyerek onu kışkırtarak Ukrayna politikası hususunda iyi bir yönlendirme yapıyor.

Federal meclis başkan yardımcısı ve aynı zamanda FDP genel başkan yardımcısı Wolfgang Kubicki başbakana sahip çıkarak Olaf Scholz bir sosis değil, o Federal Almanya Cumhuriyeti’nin Şansölyesidir buna herkes saygı duyulmalı” dedi.

Yine geçenlerde Ukrayna devlet başkanı Wolodymyr Selensky, Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier Ukrayna’ya gelmesini istemeyerek red etmişti.

Diğer taraftan Ukrayna politikacılarının Almanya’yı suçlamalarına tepki verilmemeside çok manidar bir durum.

Almanya bir türlü politika belirleyemiyor Ukrayna konusunda.

Öyleki çaresiz bir şekilde, ne yapacagını bilemeyerek ucuz polemiklerle zaman kaybediyor.
Maliye Bakanı Lindner, eski Başbakan Schröder’in ofis çalışanlarını ve onlar için sağladığı para kaynaklarını, fonlarını kesmek istiyor.

Başbakan Olaf Scholz bütün baskılara rağmen Ukrayna politikasını değiştirmek konusunda çok isteksizdi fakat baskılara fazla dayanamayarak, Ukrayna’ya ağır silahlar verilmesine yeşil ışık yaktı.

Almanya’da Ramstein ABD askeri üssünde, çok sayıda ülkenin savunma bakanları bir araya gelerek Ukrayna’ya daha fazla silah teslimatını karara bağladılar.
Almanya üzerindeki baskı o kadar
güçlüydü ki itiraz bile edemediler.

Amerika’nın gölgesi her geçen gün Almanya üzerinde daha da koyulaşıyor?

Ukrayna savaşı derin bir kuyu gibi Almanya’yı içine çekmeye başladı.

Amerikan lobisi ve silah şirketleri hükümetin bir kısmını kontrol altına almış durumda.

Savaşın uzaması Amerika’nın Avrupa’da nüfusunun artmasına neden oluyor.

Avrupa biraz daha Amerikan kontroluna geçiyor, Amerika bilhassa Almanya’daki lobilerini harekete geçirmiş gözüküyor.

Almanya’nın önde gelen yazarları ve bilim adamları Federal Başbakan Olaf Scholza Ukrayna savaşındaki konumuna yönelik açık mektup, yayımladılar.

Feminist Alice Schwarzer, yazar Martin Walser, bilim gazetecisi Ranga Yogeshwar ve aktör Edgar Selge gibi ünlüler Scholz’a Ukrayna’ya daha fazla ağır silah teslim etmemesi çağrısında bulundu.

Üçüncü dünya savaşı tehlikesi konusunda uyardılar fakat hükümet kontrolu kaybetmek üzere çünkü savaş lobisi harekette geçmiş durumda.

Almanya uyanmazsa ve kendi politikasını belirlemezse adım adım savaşa sürükleniyor?

Varlığını yeşil doğa ve savaş karşıtlığı olan hükümetin ortağı yeşiller partisi ise savaş için Amerika adına lobi faliyetleri yürütüyor.

Yine Amerikan taraftarı CDU partisi genel başkanı Friedrich Merz dahada ileri giderek ağır silahlar derhal verilmeli diyerek soluğu Ukrayna’da alıyordu.

Almanya çok zor günler geçiriyor, ne iktidar, nede muhalefet ciddi bir Ukrayna politikası belirleyebilmiş durumda değil.

Amerikan yörüngesine girilmiş ve bekliyorlar.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021