SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tıp Fakültesi Bir Vurdumduymazlığa Kurban Edilmiştir

Tıp Fakültesi Bir Vurdumduymazlığa Kurban Edilmiştir

A - +

Aksaray Haberleri - 16.04.2015 - 12:11

Tıp Fakültesi Bir Vurdumduymazlığa Kurban Edilmiştir

Aksaray’ımızın önceliklerinden biri olan Tıp Fakültesi konusu, sadece Aksaray Üniversite’si için değil, tüm Aksaraylılar için bir üzüntü kaynağıdır. Üstelik geçtiğimiz hafta Niğde Üniversitesi’nin tıp fakültesi için YÖK sürecinin tamamladığını öğrenmiş olmamız, bu üzüntüyü tazelemiştir. Çevre illerimizden Kırşehir de bu işin peşini bırakmayarak tıp fakültesini çoktan kurdu ve akademik kadrosunu oluşturdu.

Aslına bakılırsa Aksaray’ın girişimi bu ikisinden çok öncesine uzanır. Üniversitemiz kurucu rektörü, Tıp Fakültesinin açılması yönünde epey bir mesafe almıştı. 2009 yılında Sağlık Bakanlığı ile 2010 yılında da Hacettepe Üniversitesi ile yazışmalar yapılmış; hatta Gençosman köyü civarında arazi tahsisi bile yapılmıştı. Bu çerçevede Aksaray Devlet Hastanesinin üniversitemiz ile ortak kullanımına ilişkin ön çalışmalar ve protokoller yapılmıştı. Ne yazık ki üniversitemizin mevcut yönetimi bu çalışmaları ve çabaları görmezden gelmiştir. Mevcut yönetim, Tıp Fakültesi için 750.000 nüfusa ulaşmak vb. gibi şartlar ileri sürerek en ufak bir adım atmamıştır. Ancak durumun hiç de böyle olmadığı, nüfusları Aksaray’dan çok az olan Niğde ve Kırşehir’in süreci tamamlamaları ile anlaşıldı. Ve daha çok yakın bir zamanda Alanya’da bir tıp fakültesi kurulmuştur. Sözün özü, bu konuda veballeri olanlar vardır. Aksaray Üniversitesi ve halkı bunu, ne bugün ne de yarın unutmayacaktır.

Allah nasip eder de rektörlüğümüz gerçekleşirse yarım bırakılan süreci kısa zamanda tamamlayacağımızı ve üniversitemize bir tıp fakültesi kazandıracağımıza kimsenin şüphesi olmamalıdır. Şehrimize bir tıp fakültesinin kurulması hususunda gerekli siyasal iradenin desteğini yanımıza alarak gereken herşeyi yapmak konusunda oldukça kararlıyız. Kendimize, milletvekillerimize ve Aksaray’a güveniyoruz.

Bütün bunlarla birlikte, Aksaray için her şey bitmiş değildir. Bilindiği gibi birkaç gün sonra rektörlük seçimi var ve bu seçim, mevcut yönetimin ve mevcut anlayışın değişmesi için bir fırsattır.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021