SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Taklidi İman

Taklidi İman

Adil Öztürk

Adil Öztürk

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 31.12.2016 - 12:36

Çeşitli çevreler artık başladılar boy boy paylaşımlara, ‘’Bizde Noel ağacı bulunmaz bizim bayramımız değil’’, ‘’Noel kutlamak günah’’ gibi boş boş konuşmalara.
‘’İnanıyoruz, İman ediyoruz’’ dediğimiz din olan İslam’ın kutsal kitabı ne diye başlar: ‘’OKU’’
Biz okuyor muyuz ‘’HAYIIIIIR’’. Ezbere konuşuyoruz. Sağdan soldan duyduğumuz, elifi görse mertlek sanacak yarı cahil yobazların hurafelerini İslam Dini sanıp hem maskara oluyoruz hem şirke giriyoruz. Bu sadece Yılbaşı için geçerli değil hayatımızın her anı için geçerli. Cahil yobazların neredeyse yatak odamıza kadar karışmaya cüret edecek kadar hayatımıza müdahale etme cüretini gösterdiği günleri yaşıyoruz ne yazık ki.
Gelelim güncel konumuza;
Yahudiler: Aralık ayının 25 inde ‘’Hanuka Bayramı’’nı Kutladılar işlerine günlük hayatlarına döndüler.
Hristiyanlar: Aralık ayının 25 inde Hz. İsa’nın doğum gününü kutladılar bitti günlük hayatlarına döndüler. İşte bilmeden boş boş konuşup, ‘’Noel’’ diye tepindiğiniz bu.
Müslümanlar ise: 11 Ocak 630 (Hicrî: 8 Ramazan 😎 tarihinde Müslümanların, Kureyşliler’in elindeki Mekke’yi fethi olayını kutlar. Dikkatli okuyun Müslümanlar Mekkenin Fethi (1) Ocak deği (11) Ocaktadır illa bir alternatif kutlama yapacağız diye gülünç duruma düşmeyin.
Türk Kültüründe: ‘’Yakıcı soğuk’’ anlamına gelen ‘’Ayaz’’ yani kışı temsilen ‘’AYAZ ATA ‘’olarak kutlanırdı Yeni yılın girişi. Ayaz Ata kimilerine göre soğukta çaresiz kalan kimsesizlere yardım eden bir Ulu Türk’tür. Bu inanç eski Türk Kültüründe binlerce yıl öncelere dayanır.
Yılbaşı Kutlamaları ise: Yeni yılın başlangıcına verilen isimdir. ‘’İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısı ile bir yıl daha geride kaldı. Yani ömürden koca bir yıl daha geçti. Yeni yıl hepimize güzellikler, mutluklar getirsin.’’ duygularında yapılan bir kutlama. Bu kutlama İnsanların evrensel bir duygusudur. Savaşlardan, Doğal Afetlerden bunalan insanlar her yeni yılın başlangıcına neşe ile başlayarak başlamakta olan yılda mutlu yaşamak istemektedirler. Bu duyguyu çeşitli dini kalıplara sokmaya çalışanlarsa insanların bu duygularını kendi çıkarları için kullanmaya çalışan zavallılardır. Yılbaşının Noel Baba ile Çam Ağacı Süslemesi ile hiçbir alakası yoktur. Bu ukalalığı da Hristiyan cahil yobazlar uydurmuşlardır. Cahil her toplumda cahildir. Ukala her toplumda ukaladır.
Yarınların umutları olan, Çocukların, Gençlerin cıvıl cıvıl kaynamakta olan duyguları ile oynamayı bırakın, İnsanlar ara sıra bir şeyleri bahane ederek toplum kuralları çerçevesinde edebiyle eğlensin, deşarj olsun. Sizin eğlenmek içinizden gelmiyorsa eğlenenlere engel olmaya çalışmayın zaten bunu da başaramıyorsunuz ancak kendinizi rezil ediyorsunuz.
Allah Yeni Yılda tüm insanlığa barış ve mutluluk nasip etsin.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021