SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » 2017’ye Girerken Aksaray

2017’ye Girerken Aksaray

Adil Öztürk

Adil Öztürk

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 26.12.2016 - 15:43

Aksaray, Niğde iline bağlı bir ilçe iken Aksaray’ lıların çok büyük idealleri. Çok büyük hayalleri, çok büyük umutları vardı.
Aksaraylıların çocukluğundan başlayıp, son nefeslerine kadar içlerinde yaşattıkları ‘’Aksaray Vilayeti’’ düşleri Hasan Dağı’ndan daha büyüktü. Uluırmak’tan daha canlı idi, Ihlara Vadisi’nden daha ihtişamlı idi.
Aksaray Vilayet olunca, Demiryolları gelecekti. Demirağlarla bir ucu Çukurova’ya bir ucu Başkent Ankara’ya bağlanacaktı. Tarımı, Sanayisi, El sanatları alabildiğine canlanıp kalkınacaktı.
Aksaray Vilayet olunca, Havaalanı yapılacaktı Aksaray’a. Hani o Aksaray sınırları içinde olmasına rağmen tüm dünyanın Nevşehir’de bildiği ‘’Ihlara Vadisi’’nin Aksaray da olduğunu Ihlara Vadisi’ne gelen yerli ve yabancı turistleri Aksaray’daki Havaalanında karşılayıp, Aksaray’daki havaalanından uğurlayarak tüm dünyaya gösterecekti.
Aksaraylı olup Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışan gurbetçi insanları Aksaray’daki havaalanı ile gelip, Aksaray’daki havaalanı ile dönecekti.
Aksaraylı gurbetçiler bu gelişmelere destek olarak Aksaray’a yatırım yapacaklardı. Aksaray refah şehri olacaktı.
Aksaray Vilayet oldu. (68) trafik plakası ile Ülke sıralamasında yerini aldı. Aksaray’lılar çocuklar gibi şendi.
Yıllar geçti Aksaraylılar bekledi, bekledi, bekledi, bekledi. Ne Demirağlar uzandı Aksaray’a, ne Havaalanı yapıldı.
Yapılan her genel seçimlerde ve mahalli idareler seçimlerinde kocaman kocaman partilerin kelli felli yöneticileri hep vaatlerle oyaladılar, kandırdılar Aksaraylıları. Tıpkı bir genç kızın hayalleri ile oynayıp dünyasını karartan zengin delikanlıları gibi. Sorumsuzca vaatlerle kandırdılar Aksaraylıları. Tıpkı kendilerini de birilerinin hep kandırdığı gibi. Belki onlar kandırılmaktan zevk alıyorlardı ama tertemiz duygularla altın gibi kalpleri olan Aksaraylıların hayalleri, umutları ve en önemlisi güvenleri yavaş yavaş öldü.
Vilayet olunca Aksaray’a hiç mi bir şey gelmedi. Geldi. Hem de çokça geldi. Dilenen, çalan mülteciler geldi. Pahalılık geldi, fırsatçılık geldi.
Aksaray’a bol bol Afganlı, Kuzey Iraklı ve Suriyeli ne idüğü belirsiz mülteci doldu. Aksaray’ın gençleri iş aramak için İl dışına giderken bu mülteciler Aksaray’a doldu.
Aksaray İlçe iken sakin, huzurlu, umut dolu Aksaray, Vilayet olmanın bedelini 2017 ye girerken çok acı ödüyor.
Keşke ilçe olarak kalsaydık. Umutlarımız, Hayallerimiz olurdu.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021