SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Sağlıkta ne oluyor?

Sağlıkta ne oluyor?

H.Recep Turan

H.Recep Turan

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 23.12.2021 - 12:44

Şehrin en önemli kurumlarından birisi olan sağlıkta iddialar birbirini kovalıyor.

Borcu trilyonları bulan sağlıkta medical firmalarının hastaneye gerekli malzeme vermekte aşırı gönülsüz davrandıkları bu iddialardan birisi. Cihaz ve malzeme olmayınca da hastanede işler haliyle taka tuka yürüyor. Hatır gönüle; daha da ötesi bir takım kişilerin ricalarına bakan siyasilerin yanlış atamalardaki ısrarları da işin tuzu biberi oluyor.

Yetersiz olduğu için görevden alınan hastanedeki üst düzey bir yönetici daha da üst bir kademeye getirilerek sanki başarısızlığı ödüllendiriliyor. Bu siyasi yanlışların faturaları da haliyle Aksaray Halkına kesiliyor. Sadece bu kadarla kalsa iyi: Başarısız olduğu halde ödüllendirilen yönetici döneminde yapılan cihaz ve malzeme alımları ile ilgili de birçok söylenti ayyuka çıkmış durumda;

İhale açılmadan alınan ve toplamı birkaç Trilyon Lira olarak ifade edilen cihaz ve malzeme alımlarının paralarının nasıl ödeneceği çok ciddi bir sorun haline gelmiş. Alımlar ihalesiz yapıldığı için ne doğrudan temin yolu ile ödenebiliyor paralar, Ne de geçmişe yönelik ihale dosyası hazırlanabiliyor.

Konuşulanlara bakılırsa birkaç aya kadar hastane cihaz ve malzeme eksikliğinden çalışamaz duruma gelecek. Söylenenlere göre hastanede yönetici kadrolarında bulunanlar bu usulsüz yapılan işlere kesinlikle imza atmayacaklarını ayan beyan söylüyorlarmış.

Hastanenin toplam borcunun 100 Milyon Lirayı aştığı, Kesilen faturaların ise bunu karşılamaktan çok uzak olduğu da yine işi bilenlerin iddiaları! Yani yakında hastaneyi eski yerine taşımaya kalkarlarsa hiç şaşırmayacağız. Ve olası bir müfettiş incelemesinde iddiaların doğru çıkması halinde faturayı atamaları yapan siyasilerin mi, yoksa sağlığı bu duruma sokanların mı üsteleneceği de merak konusu.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021