Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Koordine Toplantılarının Nabzı Sttutgart’ta attı

Koordine Toplantılarının Nabzı Sttutgart’ta attı

A - +

Aksaray Haberleri - 16.02.2015 - 16:09

Koordine Toplantılarının Nabzı Sttutgart’ta attı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın Nisan Ayı’nda Avrupa’da yaşayan Aksaraylı hemşerilerimizle yapacağı istişare toplantısı öncesinde Avrupa’ya giden Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, Almanya’nın Stuttgart Kentinde koordine toplantıları gerçekleştirdi.
Başkan Yardımcısı İlhan, yurt dışında çok sayıda Aksaraylı olduğunu ve bunun büyük bir bölümün Avrupa’da yaşadığını söyledi. Avrupa’da Aksaraylıların kurduğu derneklerle buluşarak Nisan Ayı’nda yapılacak istişare toplantısına tüm Aksaraylıları davet eden Başkan Yardımcısı İlhan, Almanya’daki temaslarını Stuttgart’taki Aksaraylılar Derneği yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelerek sürdürdü. Toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı İlhan “Yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin sivil toplum örgütü kurarak birlik ve beraberlik içerisinde olmaları bizleri de mutlu etmektedir. Çünkü burada yaşayan hemşerilerimiz Aksaray’ın birer temsilcileridir.” Şeklinde konuştu.
Ayrıca yıllar öncesinde işçi olarak Avrupa’ya gelen çok sayıda hemşerimiz oldu” diyen İlhan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün ise o kuşağın çocukları veya torunlarının Avrupa’da çok önemli noktalara geldiğini görmekteyim. Aksaraylı hemşerilerimiz başta işletme sahibi olmak üzere iş adamı, bürokrat veya kamu görevlisi olmuşlar. Biz Aksaray Belediyesi olarak Başkanımız Haluk Şahin Yazgı başkanlığında Nisan Ayı’nda sizlerle istişare toplantısı yapacağız. Toplantımızın asıl amacı, Aksaray ile Avrupa arasında gönül köprüsü kurmaktır. Bizler sizin isteklerinizi dinleyeceğiz; Sizler de Aksaray’da neler görmek istediğinizi tek tek söyleyebileceksiniz.”

Diğer taraftan Stuttgart’ta gerçekleşen ön hazırlık toplantısına destek veren Aksaraylılar Derneği Başkanı Ahmet Gedik’e teşekkür eden Başkan Yardımcısı İlhan, Avrupa’da Aksaraylılar tarafından kurulan derneklerin yalnız olmadığını ve en büyük destekçisinin Aksaray Belediyesi olduğunu kaydetti.

Aynı gün Aksaraylı esnafın yoğun olarak bulunduğu Stuttgart Hali’ni de ziyaret eden Başkan Yardımcısı İlhan ve beraberindeki heyet, Aksaraylı esnaflarla sohbet edip onları istişare toplantısına davet etti.

Son olarak Stuttgart’ın şehirleşme yapısını da inceleyen Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz İlhan, kentin yapılanmasına yönelik önemli bilgiler edindi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021