SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Dinçer’den Hope Bridge Derneğine Teşekkür Ziyareti

Dinçer’den Hope Bridge Derneğine Teşekkür Ziyareti

A - +

Ana Manşet - 18.05.2024 - 11:12

Dinçer’den Hope Bridge Derneğine Teşekkür Ziyareti

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Güney Kore temasları devam ediyor. Belediye Başkanı Dinçer, 6 Şubat depreminde afetzedelerin barınması için Kahramanmaraş’a 1,9 Milyon dolarlık konteyner kent kurarak iki ülke arasında kardeşlik köprüleri kuran Güney Kore yardım kuruluşu Hope Bridge Derneğine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Asrın en büyük felaketi olan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen büyük felaket sonrasında depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanmasına için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Güney Kore merkezli uluslararası yardım kuruluşu Hope Bridge tarafından Maraş’a 200 adet konteyner kurulmuş ve konteyner kentin bulunduğu alana Türkiye-Güney Kore Aksaray Kardeşlik Mahallesi adı verilmişti.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Güney Kore’de sanayi ve teknolojik firmaları ile turizm seyahat acenteleriyle görüşmelerinden hemen sonra Hope Bridge Derneğine teşekkür ziyaretinde bulundu. Başkan Dinçer’i dernek binasında Hope Bridge Başkanı Pil Ho Song, Hope Bridge Genel Sekreteri Jung Hee Kim karşıladı.

Ziyaret sırasında Başkan Dinçer, Hope Bridge Başkanı Pil Ho Song ile bir araya geldi ve dernek tarafından deprem sonrası yapılan yardımlardan dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Dinçer, “Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin ardından en zor zamanlarımızda konteyner kent kurup bize destek olan Hope Bridge Derneği’ne minnettarız. Bu iş birliği sayesinde depremzedelerimize umut olduk ve yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırdık.

Biz Kahramanmaraş’a sadece konteyner kent kurmadık, iki ülke arasında dostluk köprüleri kurduk. Ülkelerimiz uzak ama Güney Kore ile gönül bağımızı bir kez daha güçlendirdik” diyerek Hope Bridge Başkanı Pil Ho Song ve dernek yöneticilerine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Hope Bridge Başkanı Pil Ho Song ise, Türkiye’ye ve depremzedelere yardım edebilmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti. Song, “Kardeş ülkemiz Türkiye’nin bu zor zamanlarında yanında olmak bizim için önemliydi. Aksaray Belediyesi ile yürüttüğümüz bu iş birliği, iki ülke arasındaki dostluğu ve dayanışmayı daha da artırdı” şeklinde konuştu.

Aksaray Belediyesi ve Güney Kore Hope Bridge ortak çalışmaları neticesinde Belediye Başkanı Dinçer’in bu ziyareti, iki ülke arasındaki dayanışmanın ve dostluğun bir sembolü oldu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021