SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Hayatın ikiyüzlülüğü

Hayatın ikiyüzlülüğü

Aynur Akgnl

Aynur Akgnl

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 13.09.2014 - 14:07

Yaşlı bir amca gördüm dün yolda. Buruşuk elleriyle itmeye çalıştığı arasında ki üç beş patatesi satma mücadelesindeydi. Güneş vuruyor tepesine, alnından akan helâl kazancın en büyük simgesi boncuk boncuk ter damlalarıydı.

Tüm patateslerini alayım, bugünkü çilesi son bulsun diyorum fakat üzerimde o an yetersiz miktarda para var. Azcık öte de soluklanmak için oturuyor. Cebinden çıkardığı 3. sınıf sigarasını yakmaya uğraşırken yorgun gözleri düşünceli, o masum yüreğin de ise evine birkaç ekmek götürebimek telaşı belli oluyor.

Sigarasını söndürüp yoluna devam ediyor sonra. Bu yaşlı haline rağmen, çalışmak zorunda olması ibretlik. Gitgide uzaklaşıyor sesi; “Patates… soğan…”

Sokaklarda yankılan sesi bir müddet sonra kayboluyor. Çalışıp, alın teri dökerek az ama öz kazanmanın en canlı örneğini alenen sergiliyor. Hayat ne yazık ki herkese adil davranmıyor. Bu mücadele de bizlere düşen çok çalışıp, aza kanaat getirmek ve şükretmek. Bizlerden daha zor durumda olan insanları anlamak ve yaşama değer katmak.

Eğer bu yaşlı amca bu yaşına ve yorgunluğa rağmen çalışabiliyor ise, biz gençler çok daha fazla çalışıp, az uyuyup, az yiyip, az konuşup, çok okumalıyız.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021