SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Asgari ücret ve çifte vatandaşlık

Asgari ücret ve çifte vatandaşlık

Hami Ramazan Özdemir

Hami Ramazan Özdemir

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 26.02.2022 - 16:55

Federal hükümet, asgari ücretin 12 Euro’ya yükseltilmesi için üçlü koalisyon olarak anlaşmaya vararak en kısa sürede bunun yürürlüğe gireceğini ve yine hükümet burada yaşayan göçmenlerede çifte vatandaşlık hakkı tanınacağını ilan etmişti.

Asgari ücretten Altı milyondan fazla çalışan insan, başta Doğu Almanya olmak üzere, her şeyden önce kadınlar bu artıştan faydalanacak.

Buna bağlı olarak hükümet mini iş (mini Job) ücretini 450 Euro’dan 520 Euroya çıkartmayı vaat etmişti.

Planlanan bu artışlar, özellikle pandemi sırasında bu ülkeyi ayakta tutan insanlara fayda sağlamayı ve satın alma gücünü artırmayı hedefliyordu.

Çalışanlar için azami sınır ayda 1.300 Euro’dan 1.600 Euro’ya yükseltecek ve bunu takiben 2023 ve 2024’de tekrar gözden geçirilmesi öngörülerek bu yönde yasa tasarısı hazırlığı vardı.

Çalışma bakanlığından son açıklanan açıklama, asgari ücretin 1 Ekim 2022’den itibaren 12 Euro’ya yükseltilmesi düşünülüyor.

İnsanlar hayat pahalılığıyla mücadele ederken böyle bir açıklama, geliri düşük insanları açlığa mahkum etmek gibi oldu.

Enerji fiyatları kontrol edilemez hale gelmesi bu konuda acilen adım atılmasını gerektiriyordu, ne yazıkki hükümet geciktirmeyi tercih etmiştir.

Sürekli Elektrik, Gaz, Su ve Petrol fiyatlarına zam üstüne zam yapılırken, asgari ücretin yükseltilmesinin geciktirilmesi insanları çok zorda bırakmıştır.

Hükümet maalesef Lobilerin taleplerini yerine getirirken, alt gurup insanların taleplerini görmezlikten gelmektedir.

Ekonomik dalgalanmalar hayatı her geçen gün çekilmez hale getirirken, hükümet gelecekle ümit verememektedir.

Diğer taraftan çifte vatandaşlık ile ilgili çeşitli senaryolar tartışılıyor:
Almanya’nın vatandaşlıkla ilgili istediği yasal düzenlemede ise, bir kişi çifte vatandaş olabilecek ancak onun çocuğu veya torunları ileride çifte vatandaş olamayacak. Alman anne ve babadan olmuş sayılacaklar ve tek vatandaş kalacaklar.

İnsanların ümitlerini, beklentilerini, hayallerini boşa çıkartmak için bu hükümet bütün gücüyle gayret gösteriyor?

Sosyal demokratlar, Hür demokratlar ve Yeşiller hükümeti yine biz göçmenleri hayal kırıklığına uğratarak, bizleri hiç şaşırtmıyor.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021