SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray Üniversitesi Rektörü Şahin, basınla buluştu

Aksaray Üniversitesi Rektörü Şahin, basınla buluştu

A - +

Aksaray Haberleri - 02.06.2015 - 17:32

Aksaray Üniversitesi Rektörü Şahin, basınla buluştu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehirde görev yapan yerel ve yaygın medya kurumlarının temsilcileriyle sabah kahvaltısında buluştu. Kurmayı planladıkları yeni fakültelerden söz eden ve hayatta karşılığı olan bir üniversite oluşturmak amacında olduklarını belirten ASÜ Rektörü Şahin, işbirliğini ve ortak aklı önemsediklerinin altını çizdi.

– Hayatta Karşılığı Olan Fakülteler Kuracağız –

2 yıldan fazla bir süredir Aksaray’da bulunduğunu ve şehri çok sevdiğini kaydeden Rektör Şahin, Aksaray’ın Türkiye’nin ortalaması bir şehir olduğunu belirtti. Şehirlerin insanları kabullenme düzeyi olduğunu ve Aksaray’ın geldiği ilk günden beri kendisini kabul ettiğini ifade eden Şahin, “Aksaray’a geldiğim ilk günden beri kimin kapısını çaldıysam her zaman olumlu ve pozitif yaklaşımlar gördüm. İlk günden beri şehirle ilişkimiz son derece güzel. Bu münasebetle tüm Aksaraylılara teşekkür ediyorum” dedi. Geçmişe takılmadığını ve ileriye baktığını belirten; kimsenin göreve, bulunduğu yeri daha kötüye götürmek için talip olmayacağını vurgulayan Rektör Şahin, ASÜ’de kontrollü bir büyümeden yana olduklarını; hayata dokunan, hayatta karşılığı olan fakülte ve bölümlerle büyüyeceklerini söyledi.

– Tıp Fakültesi İçin Ödevimizi Yerine Getireceğiz –

Şehrin en önemli gündem maddelerinden birisi olan Tıp Fakültesi’ne değinen ve bu hususta olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Prof. Dr. Yusuf Şahin, birkaç hafta içerisinde, güncel veriler de dikkate alınarak hazırlanan yeni önerinin Aksaray Üniversitesi Senatosuna sunulacağını belirtti. Ancak, fakültelerin kurulum sürecinin sadece Senato Kararıyla olmadığını anımsatan Şahin, “Senato’da alınan karar önce YÖK’e, ardından Bakanlar Kurulu’na gider. Şartlar bugünkü gibi devam ederse Tıp Fakültesi hususunda bir problem yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ödevlerimizi yerine getiriyoruz. Biz tüm enerjimizi bu noktada kullanacağız ve elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Konunun ilerleyişinden kamuoyu mutlaka bilgilendirilecek” diye konuştu.

– Aksaray’ın Öncelikleri Bizim de Önceliğimizdir –

Rektör Şahin, Tıp Fakültesi ile eşzamanlı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi kurmayı hedeflediklerini de belirterek, şöyle devam etti: “Sağlık Bilimleri Fakülteleri Hemşire, Ebe, Fizik Rehabilitasyon Uzmanı, Çocuk Bakım Uzmanı gibi, Tıp’ın yardımcı meslek gruplarını, yani doktorlarla birlikte çalışacak ekibi yetiştiriyor. Sağlık Bilimleri Fakültesi konusunda daha hızlı mesafe alabileceğimizi düşünüyorum. Taslağımızı hazırladık ve ilk Senato’da gündeme gelecek.” Seçim sonuçları nasıl şekillenirse şekillensin siyasilerle birlikte bu konuları takip edeceklerinin sözünü veren ASÜ Rektörü, “Aksaray’ın öncelikleri bizim de önceliklerimizdir. Türkiye’de sağlık sektöründe ciddi bir eleman açığı var. Yani sağlıkla ilgili yatırımların ülkemizde önemli bir karşılığı var. Karşılığı olan, hayata dokunan fakültelerden kastımız da budur” dedi.

– BESYO, Spor Bilimleri Fakültesi’ne Dönüşecek –

Yeni fakülteler konusunda planladıkları çalışmaların bir diğer aşaması olarak, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesinin gündemde olduğunu belirten Prof. Şahin, “Bu hususta geçmişte bazı çalışmalar yapıldı ama çeşitli nedenlerle sonuç alınamadı. Hazırladığımız raporu güncelleyerek yeniden başvurumuzu yapacağız ve şehrimiz Spor Bilimleri Fakültesi’ne sahip olacak” dedi. Rektör Şahin, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin ayrılma sürecinden de bahsetti ve konuyu şu sözlerle anlattı: “Bu alanların farklı disiplinleri ve hassasiyetleri var. Gereken raporlarımızı hazırlayıp şansımızı deneyeceğiz ancak, şimdiden söylemekte yarar var; bu noktada hedefimize tam olarak ulaşamayabiliriz. Çünkü bu fakültelerin bölünmesi yeni bina, yeni akademik kadro gibi külfetli bazı gereksinimleri gerektiriyor. Ama bu fakültelerin ayrı iki fakülte olması için elimizden geleni yapacağız.”

– Sultanhanı’nda 25 Öğrenciyle Eğitim Başlıyor –

İlçeler konusunda da çalışmalar yaptıklarını ve popülist davranmayacaklarını söyleyen Prof. Dr. Yusuf Şahin, “İlçelerimize de hayatta karşılığı olan bölümler, okullar açacağız. Öğrencinin ilgi göstermeyeceği, ilçeye katkısı olmayacak, mezun olduktan sonra iş alanı olmayan bölümler kurmayı düşünmüyoruz. Popülist yaklaşmayacağız. Amacımız, öğrencinin ilgi duyacağı ve mezun olduktan sonra iş bulabileceği bölümler kurmaktır. Sadece bina yapmak için bölüm kurmayacağız. Tüm ilçelerimizin yöneticileriyle görüşeceğiz ve kendi içimizde yaptığımız müzakereleri, ilçe ziyaretlerimizle genişleteceğiz. Meseleye üniversiteden değil ilçeler açısından da bakacağız” dedi. Basın toplantısında, şehrin en büyük kasabalarından olan Sultanhanı için sıcak bir gelişmeyi de paylaşan Rektör Şahin, “Sultanhanı’nda halıcılıkla ilgili açılmasını planladığımız bölüm, 25 öğrenciyle bu yıl eğitime başlayacak” dedi.

– Burası Bizim İçin Bir Ara Durak Değil

İyi işler yapmaya gayret edeceklerini ve iyi işler yapmak isteyenlere hiçbir zaman hayır demeyeceklerini ifade eden ASÜ Rektörü, “Burası bizim için bir ara durak, ara kademe, başka yerlere geçmek için bir basamak değil. Bulunduğum görevi hiçbir zaman bir ara durak olarak görmedim. Biz herkesi dinleyeceğiz. Şehirde kim varsa herkesle görüşüp, anlamlı zaman geçireceğiz ve neler yapabileceğimizi konuşacağız. Bize ayağını sürüyerek gelene yürüyerek gideceğiz, yürüyerek gelene koşarak gideceğiz. Bu şehrin her taşına elimizin değmesini, her yerinde bir emeğimiz, izimiz kalmasını istiyoruz” dedi. Rektör Şahin, planlanan diğer çalışmaların bir bölümünü özetle şu şekilde açıkladı: “Çift ana dal ve yan dal yönergelerimizi acilen çıkartacağız. Uzaktan Eğitim sistemine 2016-2017 döneminde geçebiliriz. Kurum içi Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi Kasım ayında uygulanmaya başlanacak. Kreş ve Anaokulu Eylül ayında açılacak. Obeziteyle mücadele ve yaşlı bakım birimleri kurulacak. Engelli dostu üniversite için titizlikle çalışılacak.

Düzenlenen toplantının hemen ardından Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol da katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021