Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » Sincan’da kentsel dönüşüme yönelik projeler görüşüldü

Sincan’da kentsel dönüşüme yönelik projeler görüşüldü

A - +

Yerel Haberler - 30.04.2026 - 0:00

Sincan’da kentsel dönüşüme yönelik projeler görüşüldü

ŞEVKET GÖLÜK / ANKARA – BHA 

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp‘i makamında ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında kapsamlı istişarelerde bulundu.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp‘i makamında ziyaret etti. Görüşmede Sincan’ın önemli alanlarından biri olan Lale Meydanı’nda yürütülen dönüşüm projesi ele alındı. Proje kapsamında meydanın daha modern, estetik ve işlevsel bir yapıya kavuşturulması hedeflenirken, vatandaşların sosyal yaşamına katkı sağlayacak düzenlemelerin ön planda olduğu vurgulandı.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Ulubatlı Hasan ve Fatih mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları oldu. Hayata geçirilecek yeni projeler ile bölgenin daha yaşanabilir, modern ve güvenli bir alana dönüştürülmesinin amaçlandığı belirtildi. Sincan Belediyesi’nin sürecin her aşamasında vatandaşların görüş ve katkılarını önemsediği vurgulanarak, Ulubatlı Hasan ve Fatih mahallelerinin yeniden inşa edileceği belirtildi.

 

 

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021