SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 650 Öğrenci Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

650 Öğrenci Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

A - +

Aksaray Haberleri - 15.06.2015 - 18:07

650 Öğrenci Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi ve Sabire Yazıcı Fen-Edebiyat Fakültesi’nden bu yıl toplam 650 öğrenci mezun oldu. ASÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen “Mezuniyet Törenlerinde” sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.

– Artık Hayat Kurma Süreci Başlıyor –

ASÜ tanıtım filminin izlenmesi ve müzik dinletisinin ardından başlayan törene il protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı. Törenlerde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrencilerin muhtemelen “Bu 4 yıl nasıl geçecek?” duygusuyla üniversiteye başladığını ancak, göz açıp kapayıncaya kadar mezuniyet gününün geldiğini belirtti. Mezuniyetin bir yanıyla sevinç, diğer yanıyla hayata başlama kaygısı anlamına geldiğinden söz eden Rektör Şahin, “Artık iş arama ve hayat kurma sürecine giriyorsunuz. Sizlere tavsiyem; çok iş yapıyormuş gibi gözüküp de hiç iş yapmayanlardan olmayın. Bir iş yapın ve o işi de en iyi şekilde yapın. Lütfen ne iş yaparsanız yapın sade vatandaşın da bir fikri olduğunu ve onların da kıymetli olduğunu unutmayın” dedi.

Konuşmasının son bölümünde öğrencilerin ailelerine teşekkür eden Prof. Şahin, “Sayın velilerimize fedakârlıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kız öğrencilerimize ise özel bir teşekkür etmek gerekiyor. Daha eski yıllarda kız öğrenciler üniversiteye daha az gönderilirdi. Ama bugün üniversitemizin büyük bölümünü kız öğrencilerimiz oluşturuyor ve oldukça da başarılılar. Kendilerine çok teşekkür ediyor; hayatta başarılar diliyorum” dedi. Törenlerde üniversite ve fakültelerinde gösterdikleri başarılarla birinci olan öğrenciler kısa birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından dereceye giren tüm öğrencilere hediye ve belgeleri takdim edildi. Sabire Yazcı Fen-Edebiyat Fakültesi mezuniyet töreninde, fakülte binasının yapımına katkı sunan Yazıcı Ailesi’ne teşekkür edildi. Yazıcı Ailesi adına konuşan İşadamı Tuncer Güney, tüm öğrencilere hayatta başarılar dilerken, Rektör Şahin Güney’e bir “Teşekkür Beratı” takdim etti.

Öğrenciler törenin ardından kep atarak mezuniyeti kutladı. Bu yıl Eğitim Fakültesi’nden 407, Sabire Yazıcı Fen-Edebiyat Fakültesi’nden ise 243 öğrenci mezun oldu.

– Yazıcı Ailesine “Teşekkür Beratı –

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021