SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Rektörlük’mü Milletvekilliği’mi?

Rektörlük’mü Milletvekilliği’mi?

Yaşar Sarıkaya

Yaşar Sarıkaya

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 14.01.2015 - 13:58

Aldığım duyumlara göre, Aksaray Üniversitesi rektörü siyasete mi soyunuyor? Milletvekilliğine aday mı? Gibi söylentiler dolaşıyor.
Geçtiğimiz Yerel seçimlerde aynı söylemlerle karşılaşmıştık Rektör Karaman’dan Belediye Başkan adayı olmaya hazırlanıyor diye, bunun üzerine Rektör Acar Aksaray İstihdam ve kariyer günlerinde basına bir açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklamada; Bu günlerde Aksaray’da güvenilir kaynaklardan aldığım duyumlara göre, acaba Aksaray Üniversitesi rektörü siyasete mi soyunuyor? Belediye Başkanlığına aday mı? Gibi söylentiler dolaşıyor muş. Memleketimden basından ve başka yerlerden birçok kişi arıyor, hocam adınız geçiyor böyle bir şeyin aslı var mı diye. Burada basın mensuplarının önünde açıklıyorum: Aksaray Üniversitesi rektörünün henüz görevi bitmemiştir, daha uzunca bir çalışma süresi var Allah izin verirse. Artı belediyecilik Aksaray Üniversitesi rektörünün anladığı bir iş alanı değildir. ondan dolayı siyasete soyunmaya ve belediye başkanlığı adaylığına niyetim yoktur bunun böyle bilinmesinde yer var demişti.
Rektör Acar demek bunun sinyalini o zaman vermiş geçtiğimiz günlerde Karaman’dan bir meslektaşım 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle beni aradı ve çalışan gazeteciler günümü kutladı. Ardından biraz sohbet ettikten sonra Rektörümüz Sayın Acar’ın güçlü siyasi bağlantıları olduğu ve Aksaray Üniversitesindeki Rektörlük görevini bırakıp milletvekili aday adayı olmaya hazırlandığını ve bunun için kulis görüşmelerine başladığını ifade etti.
Burada kafama takılan bir soru var Rektör Acar siyasete soyunurken acaba Rektörlük yarışında bir sıkıntı gördüğü için mi siyasete hazırlanıyor? Yoksa denildiği gibi siyasi bağlantıları güçlü ise sayın rektörümüz 10 Şubat’a kadar istifa edip açıkça adaylığını açıklayacak mı? Söylendiği gibi siyasi bağlantıları güçlü değilse aksi takdirde rektörlük yarışında da bir sorun olabalaceğının işaretimi? Yoksa bu dedikodular rüzgar mı? tüm bu soruların net cevabını ise 10 Şubatta görebileceğiz.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021