SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » İYİ Parti kaynıyor… Aksaray’da… Kim kiminle kavgalı

İYİ Parti kaynıyor… Aksaray’da… Kim kiminle kavgalı

A - +

Ana Manşet - 26.01.2023 - 8:27

İYİ Parti kaynıyor… Aksaray’da… Kim kiminle kavgalı

İYİ Parti kaynıyor… Ankara’dan sonra İzmir şimdi gözler Aksaray’da… Kim kiminle kavgalı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçen hafta hastaneye kaldırılmış bir gece müşahede altında kalmıştı. Genel merkezde yaşanan bölünmeler ve güç savaşı Koray Aydın ve Uğur Poyraz’ın tartışması, Akşener’in hastanelik olmasına neden oldu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin teşkilatlarında yaşanan sıkıntılar sonrası geçen yıl A takımını değiştirmişti.
Koray Aydın’dan teşkilat görevini almış kendisine bağlamıştı. Akşener parti içerisindeki huzursuzluğu seçim öncesi bitirebilmek için kongre kararı aldı. İl ve İlçelerdeki revizyon kararı parti içerisinde genel seçimleri örseledi ve ilçelerde hakimiyet kurmak isteyenler güç gösterisine girdi.
Genel Başkan Meral Akşener’i en çok Ankara ve İzmir’deki kongre süreçleri üzdü. İzmir’de ve Ankara’daki parti yöneticiler için “ülke büyük bir seçime giderken, kendi menfaatlerini düşünenleri bizler gördük. Umarım genel başkan’da görmüştür” yorumları yapıldı.
Ankara İl Başkanlığı için Koray Aydın, Serdar Tunç’u destekliyordu. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise Avukat Batuhan Yılmaz’ı destekliyordu. Genel merkezde yaşanan bu bölünmeler ve güç savaşı Koray Aydın ve Uğur Poyraz’ın tartışması, Akşener’in hastanelik olmasına neden oldu. Sonuç olarak her iki yöneticinin desteklediği aday yarıştan çekildi ve öneri üzerine İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi Faruk Köylüoğlu İl Başkanı olarak Akşener’den onay aldı.
AKSARAY’DA KAZAN KAYNAMAYA BAŞLADI
Aksaray’da geçtiğimiz günlerde tek listeyle gidilen kongre sonrası il başkanı netleşti ve Cumali Asal il başkanı oldu. İl Kongresinde önemli olaylar yaşandı, İl başkanlığı yapan Faruk Ağır’ın merkez ilçe ve il kongresine katılmaması gözlerden kaçmazken, Zafer Partisi İl Başkanlığı görevini yürüten ve daha sonra istifa eden Resul Karaüzüm il Kongresinde partiye katılım sağlayarak İYİ partide siyasete devam edeceğini beyan etti. Kısa bir sürede Aksaray siyaset gündeminde kendinden söz ettirmeyi başaran Karaüzüm’ün partiye katılması İYİ Partililerde yeni bir heyecan yarattı. Aynı zamanda Karaüzüm’ün Milletvekili aday adayı olması bekleniyor.
Birkaç gün önce Aksarayspor’un 2011 -2013 yılı sezonun efsane Başkanı ve İş İnsanı Ali Karakuş İYİ Parti milletvekili aday adayı olduğunu partide yaptığı açıklamada ilan etti. Ali Karakuş yaptığı konuşmada sık sık alkışlanarak gösterilen teveccühler sonucunda İYİ Partide iddialı adaylar arasında kendini kanıtladı.
Karakuş’un adaylık açıklamasına katılan mevcut Milletvekili Ayhan Erel bir konuşma yaparak Karakuş’u tebrik etti. Erel’in konuşmasından edindiğim izlenimde Ayhan Erel’in veda konuşması şeklinde yorumlanırken, Aksaray’dan milletvekili adayı olmayacağı kanaatı oluştu. Erel’in konuşmalarında ise Ali Karakuş ve Resul Karaüzüm işaret ederek milletvekili adaylıklarını bana göre ilan etti. Resul Karaüzüm ve Ali Karakuş’un milletvekili aday listelerinde olmaması durumunda ise İYİ Partinin bu seçimde bir milletvekili dahi zor çıkaracağını gösteriyor.
Diğer taraftan parti içerisinde ise bu durum bazı gruplar arasında gerginliğe yol açtı. Çünkü İYİ Parti Aksaray teşkilatlarında uzun süredir parti içi bir bölünme söz konusu olup bu her gün daha büyük bir parçalanmayla devam ediyor. Bu da gösteriyor ki yaklaşan seçim sürecinde çıkacak olan aday adayları arasında bu gerginliklerin devam edeceği anlamına geliyor. Ama görüp takip edelim bakalım sonuç nereye varacak.
Kalın sağlıcakla…

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021