SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Medya Yolu İle Kişilik Haklarınız Zarara Uğrarsa Neler Yapabilirsiniz ?

Medya Yolu İle Kişilik Haklarınız Zarara Uğrarsa Neler Yapabilirsiniz ?

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 31.08.2016 - 12:56

Bir gazetede veya bir bir internet sitesinde hakkınızda yalan yanlış bir haber yapılarak mağdur edildiğinizi düşünuyorsanız yapılacak işlemler hukuken mevcut. Hukukumuz sizi korumaya alıyor. Böyle durumlar sadece ünlü kişilerin başına geliyor sanmayın, her an böyle bir durumla karşı karşıya kalabalirsiniz. Bu gibi bir durumda yapmanız gereken ilk şey hakkınızda yapılan haber hakkında düzeltme metni yazarak ilgili sorumlu müdüre bu metninizi göndermeniz gerekmektedir. Bu işlemin noter kanalıyla yapılması faydalıdır. Yayın tarihinden itibaren 2 ay içinde hukuka uygun yapılan başvurularda sorumlu müdür düzeltme metnini inceler ve 3 gün içerisinde bu yazıyı yayınlayabilir.Günlük olmayan süreli yayınlarda ilk yayında yayınlaması gerekir. Şayet sorumlu müdür düzeltme yazısını kanuni süresi içerisinde yayınlamazsa mağdur olduğunu düşünen taraf mahkeme kanalıyla tekzip metninin yayınlanmasını talep edebilir. Sulh ceza hakimliği 3 gün içerisinde duruşmasız olarak kararını vermelidir. Bu karara itiraz süresi 3 gündür. İtirazlar bir üst mahkemeye yapılır.Yargıtay yolu bu işlemde kapalıdır.
Bu tekzip metni yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır. Düzeltme ve cevabın yayımlanmasına ilişkin kesinleşmiş hâkim kararlarına uymayan sorumlu müdür ve sorumlu müdürün bağlı olduğu yetkili onmilyar liradan yüzellimilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır. Ağır para cezası, bölgesel süreli yayınlarda yirmimilyar liradan, yaygın süreli yayınlarda ellimilyar liradan az olamaz. Sorumlu müdür ve sorumlu müdürün bağlı olduğu yetkili hakkında verilen ağır para cezasının ödenmesinden yayın sahibi, sorumlu müdür ve sorumlu müdürün bağlı olduğu yetkili ile birlikte müteselsilen sorumludur.Mahkeme sonucunda maddi ve manevi tazminat hakkınız saklıdır. Tazminat davası açabilirsiniz.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021