SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Kulağa Küpe

Kulağa Küpe

Ayşe Akkurt

Ayşe Akkurt

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 28.05.2022 - 13:23

🌽🌽🌽 ”Mısır yetiştiren bir çiftçi, her yıl en kaliteli mısır ödülünü  alırmış. Çiftçi, ödül aldığı mısırların tohumlarını da ekmeleri için  komşularına dağıtırmış.

Bunu öğrenen bir gazeteci röportaj yapmak için çiftliğe gelmiş. Gazeteci çiftçiye sormuş: ‘Seninle her yıl aynı yarışmaya giren komşularına, kaliteli tohumlarından vermeyi nasıl göze alabiliyorsun?’ Çiftçi cevap vermiş: ‘Yoksa bilmiyor musun? Rüzgar, olgunlaşan mısırlardan polenleri alır ve tarla tarla dağıtır. Eğer komşularım  kalitesiz mısır yetiştirirse çapraz tozlaşma sonucu her geçen yıl  ürettiğim mısırın kalitesi düşer. Eğer kaliteli mısır yetiştirmek  istiyorsam, komşularıma da kaliteli mısır yetiştirmeleri için yardım  etmeliyim’. Yaşamlarımız da  böyledir. Hayatlarını anlamlı ve iyi bir şekilde yaşamak isteyenler  başkalarının hayatlarını da zenginleştirmelidir. Bir yaşamın değeri  dokunduğu hayatlarla ölçülür. Ve mutluluğu seçenler, başkalarının  mutluluğa ulaşmasına yardım etmelidir. Birimizin refaha ulaşması,  herkesin refaha ulaşmasına bağlıdır.

Buna başarının ilkesi diyebilirsin,Ya da hayat kanunu.

Hiçbirimiz kazanamayız, hepimiz birden kazanmadıkça.”

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021