SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Boşanma Davalarında Ses Kaydı Yasal mıdır?

Boşanma Davalarında Ses Kaydı Yasal mıdır?

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 12.09.2017 - 11:09

Değerli okurlarım bu makalemde birçok boşanma davasında şahit olduğum bir konu hakkında siz değerli okurlarımı bilgilendirmek istiyorum.
Bir çok meslekdaşımın ve vatandaşlarımızın tereddüt ettiği bir konu var. Eşler arasında hakaret tehdit durumlarında ses kaydı yapılması yasal mıdır?Bu konu vatandaşlarımız tarafından net bir şeklide bilinmediği için taraflar ses kaydı yapmaktan çekinmektedirler.. Aslında bu doğru bilinen bir yanlıştır. Yargıtay 18 ceza dairesi bu konuda aynı zamanda bir karara imza atmıştır. Boşanma davalarında tarafların dosyaya sunmuş oldukları ses kaydı CMK 135. MADDESİ GEREĞİNCE İLETİŞİMİN TESPİTİ DİNLENMESİ VE KAYDA ALINMASI anlamında değerlendirilemez denmiştir. Bu kayıtlar bir başkasının özel hayatına müdahale niteliğinde değerlendirilemez denildi.Yargıtay 18 .hukuk Dairesi Tehdit ve hakaret içerikli sözlerin kaydedildiği cd hukuka aykırı delil olarak değerlendirilemez denildi.
İş bu nedenlerden dolayı ses kayıtlarınızı boşanma davalarınızda rahatlıkla delil olarak kullanabilirsiniz .

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021