SON DAKİKA
Ana Sayfa » Köşe Yazarları » Aksaray’da Kültür ve Turizmin Düşündürdükleri

Aksaray’da Kültür ve Turizmin Düşündürdükleri

İbrahim Çamkerten

İbrahim Çamkerten

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 17.04.2022 - 17:36

Aksaray’da Kültür ve Gıda-Gastronomi-Hediyelik Eşya Turizmi Nasıl Gelişir?
Aksaray, doğayı, çevreyi insanı ve yatırımlarını koruyarak kültür-turizm gelirlerini diğer bölgelerin artırdığı gibi nasıl artırabilir?
Acemhöyük-Aşıklıhöyük-Nora-Güvercinkaya antik kentlerinin binlerce yaşlı kerpiç saray ve yerleşim alanları yağmur’a-kar’a-rüzgar’a karşı nasıl korunmaktadır?
Aksaray’ın alt yapısı turist arabalarını kabul edecek planlamaya sahip midir?
Aksaray’a gelen turist grupları merkezde alışveriş yapmak isterse Merkez’e ,Merkezdeki kuyumcu dükkanlarına nasıl ulaşır?
Bir Kültür ve Turizm Çalıştayı düzenlenebilir mi?
Önce Aksaray’ın Kültür ve Turizm Varlıklarının tespiti yapılır mı?
• Marmara, Ege ve Akdeniz sahillerinde, 5 büyük kentimiz yanında Kapadokya olarak adlandırılan bölgemizde de turizm kaynaklı istihdam yoğunluğu vardır. Aksaray’ın payı ne kadardır?
Aksaray’da turizm sektörüne eleman yetiştiren ve yabancı dil eğitimi veren kurumların sayısı, yabancı dil öğretimi yeterli midir?
Aksaray’da kültür ve turizmi yönetecek ve yönlendirecek gerekli yönetim yapıları var mıdır? Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün hizmetleri için teşekkür ediyoruz.
Aksaray’da Kültür ve Turizm kurumlarının Üniversite ile işbirliği nasıl işlemektedir? Aksaray Üniversitesi Aksaray’daki kültür ve turizm varlıkları üzerinde araştırma yapmakta mıdır? Yapılan araştırmalar halkımızın bilgisine ulaştırılmakta mıdır?
Aksaray’a gelen turistlerin sayıları tutulmakta mıdır? Aksaray’ın kültür-turizm güzergâhları, konaklama tesisleri, yeme-içme kurumları, müze ve hediyelik alış-veriş harcamaları kalış süreleri belirleniyor mu? Kayıtları tutuluyor mu?
Aksaray, Avrupa Birliğinin ve Dünya Bankasının turizm alanındaki proje ve teşviklerinden yararlanıyor mu? Bölgedeki Kalkınma Ajansının Aksaray’a katkısı nedir?

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021