SON DAKİKA

AF YASASI

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

Av.Nevin Ömeroğlu Demirel

tüm yazıları
A - +

Köşe Yazarları - 25.09.2018 - 12:40

Değerli okurlarım bu hukuki bilgilendirme makalemde sizleri gündemi çok yakından ilgilendiren ve yakında çıkması planlanan af yasası diğer adı ile ceza indirimi ile ilgili olarak kısacak bilgilendirmek istiyorum.
Takip ettiğiniz üzere son yaklaşk 2 senedir mahkumların ve mahkum yakınlarının beklediği af yasa tasarısı 24.09.2018 tarihinde meclis gündemine sunulacak . Bu tasarının içeriğini sizlere şçyle izah edebilirim. Bu tasarıya göre suç tarihi önemli olacak mahkumun işlemiş olduğu suç 19 Mayıs 2018 tarihinden önce işlenmiş olması gerekir. Bu tarihten sonra işlenen suçlar 5 yıllık ceza indirimi yasasından maalesef yararlanamayacak. Bu tasarıya göre hangi suçlar bu yasadan yararlanamayacak isterseniz okunuda bilgilendirme yaparsak yararlanacak olan suçlarda belirlenmiş olacaktır.

AF YASASINDAN YARARLANAMAYACAK SUÇLAR ŞUNLARDIR:

1-Cinsel saldırı suçu 2- soykırım 3- Kasten Adam öldürme ve Kasten öldürmenin nitelikli hali 4- Çocuk istismarı 5- Reşit olmayanla cinsel ilişki 5-Devlete karşı işlenen suçlar 6- Hükümete karşı işlenen suçlar 7- Orman kanununa karşı işlenen suçlar 6- Atatürk aleyhine işlenen suçlar 9- Terörle Mücadele kanunu kapsamındaki suçlar 10-Yabancı Devlet aleyhine asker toplama suçu 11- Devlete karşı savaşa tahrik suçu 12-Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma suçu 13-Düşmanla işbirliği yapma suçu 14-Siyasal yada askeri casusluk 15-Gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçu 16-Devlet sırlarından yararlanma hizmetlerinde sadakatsizlik suçu 17-Yasaklanan bilgilerin siyasal ya da casusluk amacı ile açıklanması suçu 18-Taksir sonucu casusluk suçu işlenmesi 19-Devletin güvenliği ile ilgili belgeleri bulundurma suçu işleyenler Bu yasa tasarısı genel ya da özel af değil şartlı salıverme yasası olarak tabir edilebilir. Bu kanun teklifine göre hükümlünün öncelikle mahkum olduğu ceza miktarı bağlı olduğu infaz yasasına göre örneğin ‘/3 ya da !/2 lik indirime tabi ise gerekli ceza indirimi yapıldıktan sonra 5 yıllık da ceza indirimi yapılacaktır.

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com
SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021