
Ensar Vakfı Aksaray Şube Başkanı Bilal BİLECİK yaptığı yazılı basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıl Ortaokullar – İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerde okutulacak Seçmeli Dersler ile ilgili olarak İllere bir yazı gönderdirildiğini belirterek, yazıda ders kitaplarına yönelik hazırlıkların önceden tamamlanabilmesi için Öğrencilerin önümüzdeki yıl okumak istedikleri Seçmeli Dersleri okullara 19 Şubat 2016 tarihine kadar dilekçeyle bildirmeleri istendiğini ifade etti.
2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Ortaokul 5 – 6 – 7 ve 8. Sınıflarda okuyacak öğrencilerin haftada 6 saat, İmam Hatip Ortaokulları 5 – 6 – 7 ve 8. Sınıfları ile Lise 10 – 11 ve 12. sınıflarında okuyacak olanların ise 2 saat Seçmeli Dersi velilerin imzasıyla dilekçe ile Okul Müdürlüklerine belirtmeleri gerekmektedir.
Ensar Vakfı olarak, VELİLERİMİZE Öğrencilerimizin dini, milli ve ahlaki değerlere bağlı olarak yetişmeleri için ve Temel Dini Bilgileri almaları, Kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okulda öğrenebilmeleri, ayrıca Sevgili Peygamberimizin Örnek Hayatını anlayabilmeleri için Ortaokullarda ve Liselerde haftada 2 şer saat olarak okutulacak olan Temel Dini Bilgiler, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı (Siyer-i Nebi) derslerini mutlaka seçmelerini tavsiye ediyoruz.
Şu hususlara dikkat edilmesini isteriz ki; Bakanlık yazısında da belirtildiği üzere okullarda en az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda ilgili Seçmeli Ders okutulacaktır. Velilerimizin dikkat etmesi gereken bir husus da Bakanlık yazısında da belirtildiği üzere İlgili alanda okulda Öğretmen yokluğu gerekçesiyle okul yönetimlerince öğrenciler ve veliler belirli derslere yönlendirilmeyecektir. 10 öğrenci Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz.Peygamberin Hayatı derslerini seçerse bu dersler mutlaka açılacaktır.
Bu bakımdan bütün öğrenci velilerimizin ve özellikle İlkokul 4. Sınıf velilerimizin konuya hassasiyet göstermelerini öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Peygamberin Hayatını içeren dersleri alabilmeleri için son başvuru tarihi olan 19 Şubat 2016 tarihine kadar okudukları okullara dilekçelerini vermelerini rica ediyoruz.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
30 Ocak 2026 Ümit Karan’dan itirafçı hamlesi iddiası
30 Ocak 2026 İnternetten altın alımında risk artıyor
30 Ocak 2026 Aksaray OSB Alarmda: Güvenlik Ön Planda
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
13:08 Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Yeni Atama
12:00 Aksaray’da TOKİ Kurası Çekildi: 2 Bin 353 Aile Ev Hayaline Kavuştu
10:45 379 FETÖ bağlantılı hesaba erişim engeli
10:37 Aksaray’da önemli onkolojik cerrahi operasyon başarıyla gerçekleştirildi
10:32 Eğitimci – Yazar Murat Anar: Türk Dünyasının Yükselen Yıldızı: Özbekistan
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
