SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yem ve gübre de KDV Kaldırılacak

Yem ve gübre de KDV Kaldırılacak

A - +

Aksaray Haberleri - 16.10.2015 - 16:03

Yem ve gübre de KDV Kaldırılacak

AK Parti Aksaray İl başkanı Abdülkadir Karatay, tarımda hibe desteklerinin artacağının müjdesini vererek “Yemde ve gübrede Katma Değer Vergisi’ni (KDV) de kaldıracağız” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Aksaray’da her kesimle bir arada olduklarını söyleyen Başkan Karatay, ilçe, kasaba ve köy gezilerinde vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Karatay çiftçileri sevindirecek daha birçok konuda müjdeler verdi.

GENÇ ÇİFTÇİLERE PROJE KARŞILIĞI 30 BİN TL DESTEK

AK Parti iktidarı ile çiftçilere yönelik çok büyük projelerin olduğunu belirten İl Başkanı Karatay, AK Parti’nin iktidar olduğu dönem içerisinde tarım ve gıdada çok sayıda projeyi hayata geçirerek çiftçilere büyük katkılar sağlandığını ifade etti. Ayrıca “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Karatay, konuşmasına şöyle devam etti: “Allah nasip ederse 1 Kasım seçimleri ile tekrar iktidar olacağız, 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını daha da arttıracağız. Yem ve gübrede Katma Değer Vergisi(KDV)’ni kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapacağız. Çiftçilerimize seralarının modernizasyonu için faizsiz kredi verip, maliyetleri düşürmek amacıyla seralara ticarethane elektrik fiyatı yerine sulama suyu elektrik fiyatı uygulayacağız. Tarımsal desteklemelerde ürün deseni ve su potansiyeli uyumunu gözeterek, sertifikalı üretim yöntemlerine önem vereceğiz. Tarım sigortalarının kapsamını genişleterek yaygınlaştıracağız. Tarımsal istatistik ve kayıt sistemlerini geliştirmek amacıyla bilgi altyapısı ile idari yapıyı geliştirerek tüm tarımsal bilgi sistemlerini AB ile uyumlu hale getireceğiz. Üreticiyi ve tüketiciyi koruyucu yeni yasal düzenlemeleri hayata geçireceğiz. İşletmeleri ekonomik ölçek büyüklüğüne ulaştıracak projeler yürüterek, arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara kredi imkânları sağlayacağız. Çiftçilerimizden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler vereceğiz. Bunların yanında daha birçok yeni projemiz ile çiftçilerimizin yanında olmaya, onların kalkınmalarını sağlamaya devam edeceğiz.”

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021