SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Pekmez; “Bizim millet olarak; vatan, bayrak ve ezan sevgimiz tartışılmaz”

Vali Pekmez; “Bizim millet olarak; vatan, bayrak ve ezan sevgimiz tartışılmaz”

A - +

Aksaray Haberleri - 20.09.2016 - 15:57

Vali Pekmez; “Bizim millet olarak; vatan, bayrak ve ezan sevgimiz tartışılmaz”

Gaziler Günü Aksaray da kutlandı. Kent Meydanı’nda düzenlenen törende Vali Aykut Pekmez, İl Jandarma Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Beşek, Belediye Başkan Vekili Güven Kemerkaya ile Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ Atatürk Anıtına çelenk koydu.
Kutlama törenine Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, kamu kurumları müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, asker ve emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ; Türk Milletinin özünden çıkan gazilerin, vatanını, bayrağını ve milletini canından aziz bilerek kahramanca savaşan, mazinin zıpkın gibi, bugünün ise hüzünlü ve yaşlı Mehmetçikleri olduğunu söyledi.
Gazilerin bedenleri top ve tank sesleri, uçak gürültüleri, kurşun vızıltıları ile harmanlamış cehennem arenasında sınavdan geçtiğini ifade eden Dağ; “Bakmayın bazı Gazilerimizin törenlerde sert ve uygun adımlarla yürüyemediklerine, Gazilerimizin bazı uzuvlarının görevi sona erdi. Şehitlik rütbesi alamadılar. Gazilik rütbesi aldılar.” dedi.
Öğrencilerin şiirler okuduğu tören sonunda gaziler Vali Aykut Pekmez’i Valilik Makamında ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Vali Aykut Pekmez, gazilerin haklarının ödenemeyeceğini söyledi.
Vali Pekmez konuşmasında; “Bizim tarihimiz kahramanlık destanlarıyla dolu, biz bir gün bile bağımsızlığımızı kaybetmeyen nadir milletlerden biriyiz. Bunu sağlayan bedelini göğsünü düşmana siper eden sizlersiniz. Bizim millet olarak; vatan, bayrak ve ezan sevgimizi tartışılmaz” dedi.
Bugüne kadar gazilerin İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs, Güneydoğu gazileri olarak adlandırıldığını ancak 15 Temmuz 2016 tarihinde milletin silahları ile bazı vatandaşların Gazi unvanına kavuştuğunu ifade eden Vali Pekmez; “Daha önceki gazilerimiz düşmana karşı Gazilik unvanını kazanan kişilerdi. 15 Temmuzda maalesef kendi silahımızla Gazi unvanını kavuştular. İnşallah Allah bir daha böyle bir günü bize yaşatmaz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Sorunlarınıza çözüm üretmek için her zaman sizlerin yanında olacağız.” dedi.
Gaziler ile birlikte Aksaray Şehitliğini ziyaret eden Vali Aykut Pekmez şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Okunan Kuran-ı Kerim ve duanın ardından tören sona erdi.
Vali Aykut Pekmez daha sonra Aksaray Belediye Başbakanlığınca şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021