SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Süt Birliği Kooperatif ve Tedarikçileri ile İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Süt Birliği Kooperatif ve Tedarikçileri ile İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

A - +

Aksaray Haberleri - 26.11.2018 - 12:25

Süt Birliği Kooperatif ve Tedarikçileri ile İstişare Toplantısında Bir Araya Geldi

Ağaçlı Melendiz Otelde düzenlenen istişare toplantısında katılımcılara yönelik açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı Esat Zengin, önemle üzerinde durduğu süt üreticisi, süt tedarikçisi, kooperatifler, birlik ve süt sanayi konuları hakkında çok önemli bilgiler aktardı.

SÜT ÜRETİCİSİ NASIL OLMALI

Süt’ün sağımından sanayiciye teslimine kadarki sürecin çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Zengin, “Süt memeden çıktığı gibi tertemiz muhafaza edip sanayicisine teslim etmekle yükümlü olan bir süt mesleğidir. Eğer üretici sütünü tertemiz teslim etmiyor ve kirli paslı sütünü veriyorsa o üretici değildir. Bizim kabullendiğimiz üreticilikten uzak” dedi.

TEDARİKÇİ KİMDİR?

“Tedarikçi bizim birliğimizin alt yapısını oluşturan, üreticinin sütünü alıp soğutan sanayiciye teslim eden bir meslek dalıdır” diyen Zengin, “Tedarikçimiz hiçbir zaman tüccar zihniyetinde değil , süt tedarikçisi olgusuyla çalışmaya devam ettiği sürece çok daha iyiye gideceğimiz bilinmelidir. Biz temeli sizinle oluşturduk Bu temeli hiçbir zamanda bozmayı düşünmüyoruz. Yine sizlerin aracılığıyla bu sistemi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

ÜRETİCİ OLMADAN; BİRLİK, TEDARİKÇİ, VE SANAYİCİ OLMAZ

Birliğin her türlü fedakarlık içerisinde olduğuna dikkat çeken Başkan Zengin, “Sütün pazarlanması kalitenin yükseltilmesi sanayiciye teslimatı vardır. Sanayicinin de asıl görevi kaliteli sütü almak, işlemek, mamulüne yer bulmak dünya çapında pazarlamak hiçbir zaman üreticiyi mağdur etmeyecek bir çalışma sistemi sergilemek. Burada asıl var olan üreticidir. Üretici olmadan tedarikçi, birlik, sanayici neye yarar. Bunların hepsi üreticiye yönelik üreticinin korunmasına yönelik sütün düzgün bir şekilde üretilmesi, pazarlanması ve işletilmesine yönelik sistemin tabanında üretici var. Üreticinin arasında tedarikçi, tedarikçinin arasında birlik, birliğin çalışma ortağı şu an çalıştığımız Sütaş ve birkaç küçük firma var. Bu nedenle sütü temiz, kaliteli olmalı ve herhangi bir katkı bulundurmamalı.”

BİRBİRİMİZE DESTEK VERMELİYİZ

“Eğer bir sanayici yem üretiyorsa o yemi de satmak durumunda ancak makul ölçüler çerçevesinde. Sütünü aldığı üreticiye doğrudan yada tedarikçileri aracılığıyla bir çalışma ortaklığı içerisinde birbirimize ivme katmalı ve birlik üretici ve sanayici olarak birbirimize destek vermeliyiz. Bu birlikteliği kolay yakalamadık ve kolayda bozamayız. Süt kalitemizi iyileştirmek yönünde, Örgütsüz çalışanlara bakarak kalitemiz hepsinden iyi fakat yurt dışına ihracata gelindiğinde kalitemiz daha iyi olmalıdır. Bunun içinde süt tedarikçilerimiz daha titiz çalışacak ve asla kaliteyi bozdurmayacak, kaliteyi bozan tedarikçi veya üretici varsa o üreticiyle çalışmayı terk edecek. Tüccar olmayacak ve asla bir tüccar mantığıyla çalışmayacak. Sanayicinin ortaya attığı bir talep var. Nedir bu? nokta soğutmalar.. yani üretici sütü soğutma merkezine kendi getirecek kendi dökecek ve üreticinin eline yüksek para geçecek ve süt kaliteli olacak. Bunda haklılık payı var. Ancak şu aşamada buna üreticilerimiz henüz yatkın olmadığı, Üreticimizle yapılacak anket sonucuna göre talepleri ne yönde ise ve Biz bu çalışmayı nasıl aktif hale getirebilir nasıl ortak bir iyileştirme yoluna gidilir ileriki zamanlarda yapılacak ortak istişarelerle çalışma yolunu bulacağız. Biz birlik olarak yola çıktığımız üreticinin, tedarikçinin ve sanayicinin aleyhine olan hiçbir çalışmayı desteklemedik ve bu çalışmayı nasıl yürüteceğimiz konusunda sizlerden destek bekliyoruz. Kaliteli süt üretmek kaliteli bir şekilde sanayiciye teslim etmeliyiz. Birlik üretici, tedarikçi birlik ve sanayici bir zinciriz. Birimizin sıkıntıya girmesi hepimizi sıkıntıya sokacaktır. Bu nedenle herhangi bir olumsuzlukta hep birlikte oturup çözme yolunu bulacağız. Süt kalitesini daha da iyileştirmede ne yapabiliriz sürekli birbirimizle iletişim içinde olmalıyız” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021