SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Özel İdarenin Yaptığı Çalışmalar Göz Dolduruyor

Özel İdarenin Yaptığı Çalışmalar Göz Dolduruyor

A - +

Aksaray Haberleri - 26.01.2016 - 9:28

Özel İdarenin Yaptığı Çalışmalar Göz Dolduruyor

Aksaray İl Özel İdaresi bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile köylerimiz ve bağlı mahallelerinin tamamı içme suyuna kavuşturulmuş, en ücra köy evindeki mutfağın musluğundan temiz ve sağlıklı içme suyu akıtılmıştır.
Yapılan İçme suyu çalışmaları ile Aksaray il Özel İdaresi Türkiye ortalamalarının üzerinde bir yer edinmiştir. Özel İdare Su ve Kanal Hizmetleri tarafından sürdürülen Köylerimizdeki içme suyu çalışmalarında son yıllarda yeni tesis yapımından ziyade Köylerimizdeki mevcut olan ve ekonomik ömrünü (30-40 yıllık) doldurmuş tesislerin yenilenmesi veya gelişen ve büyüyen yerleşim yerlerine ilave tesisler yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Yapılan çalışmalar ile 2015 yılı içinde 69 köyümüzdeki içme suyu deposu, isale, terfi hattı ve şebeke tesisi daha yenilenerek 54.200 mt. Kanal kazısı yapılıp içme suyu borusu döşenmiş olup,176 köyümüzde bir çok ünitede yenileme çalışması tamamlanmıştır. Köylümüze yeni sağlıklı teknikler ile üretilmiş içme suyu boruları ile getirilen ve içi seramikle kaplanmış içme suyu depolarından klorlanmış sağlıklı içme suyu içirilebilmiş olmanın gururunu yaşattıkları bildirildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021