Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Namaz Coşkusu Salona Sığmadı

Namaz Coşkusu Salona Sığmadı

A - +

Aksaray Haberleri - 25.03.2017 - 11:44

Namaz Coşkusu Salona Sığmadı

Aksaray Enderun Aileyi Koruma Eğitim ve Kültür Derneği organizatörlüğünde Ensar Vakfı, Önder İmam hatipliler Derneği, Müsiad, Memursen, Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti Aksaray şubeleri, Asü Enderun ve Asü Mefkure üniversite öğrenci toplulukları ve Namaz Gönüllüleri Platformunun da katkılarıyla Aksaray da “Namazla Diriliş İkinci On Yıl” programı düzenlendi. Programa Hüseyin Kader, Abdullah Yıldız, Mehmet Paksu, Abdülhamid Kahraman ve Abdülmetin Balkanlıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Aksaray Kültür merkezinde gerçekleştirilen programda salon hınca hınç dolarken, birçok kişinin yer bulamadığından dolayı salona giremeyip geri döndüğü görüldü.

Program Hafız Ömer Yılmaz ve Hafız Osman Bedrettin Kaymakçı’ nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın sunuculuğunu yapan Hüseyin Kader, bugün hocalarımız ile farklı dernekler farklı cemaatler, meşrepler ve mezhepler olsak da aynı Allah’ a iman ettiğimiz için bir araya geldik. Namazı insanlara anlatmak için şehir şehir geziyoruz dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Abdullah Yıldız, Namazı bırakan insanların tutkularına, nefsine, şeytana uymasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Namazı terk ederseniz tutkularınıza, nefsinize uyarsınız ve baş aşağı yuvarlanırsınız, gayyaya yuvarlanırsınız. Gayya, cehennemin, korkunç kuyulardan biri ama bu dünyanın gayyasına yuvarlanmaya devam ediyoruz. Parçalanıyoruz, bölünüyoruz, birbirimizden hıncımızı alıyoruz, kan deryası İslam dünyası, gözyaşı dökülüyor İslam dünyasında ve hala baş aşağıya yuvarlanıyoruz.”

“İşte bu durumdan nasıl kurtulacağız?” diye soran Abdullah Yıldız, bu noktaya 300 yıllık yabancılaşma, kendini inkar, Batı’ya öykünme, kendi değerlerinden uzaklaşmayla gelindiğini vurguladı. Sezai Karakoçun sözüyle Müslümanlar Kurandan uzaklaştı uzaklaşalı gün yüzü görmediler. Bu ümmetin dirilişi Kuran ve Namazla olacaktır dedi.

Konuşmacı Mehmet Paksu ise İslam medeniyetinin temeli mescid, cami ve namaz ile atılmıştır. Namazın hukukunu korumak geçmişimizin görevi olduğu kadar bizimde görevimizdir dedi.

Konuşmacı Abdülhamid Kahraman Hedeflerinin namaz kılanların oranını %30 dan %70’lere hatta daha üst seviyelere ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Programa son konuşmacı olarak katılan Abdülmetin Balkanlıoğlu hedeflerimizin İman ve takvaya dayalı, Namaz merkezli Yaşam olması gerektiğini söyledi.

Program sonunda Aksaray Belediyesi ve Aksaray Enderun Hanımlar ve Üniversiteli Kız Öğrenciler komisyonu Konuşmacılara ve eşlerine hediye takdiminde bulundu.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021