SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Karnından devasa kitle çıkartıldı

Karnından devasa kitle çıkartıldı

A - +

Aksaray Haberleri - 19.03.2019 - 10:50

Karnından devasa kitle çıkartıldı

6 yaşında ki bir çocuğun karnından 20 cm büyüklüğünde, 2 kg ağırlığında devesa kitle çıkartıldı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ayşe Betül ÖZTÜRK tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla hasta sağlığına kavuştu.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisine başka bir sağlık merkezinden acil olarak sevk edilen 6 yaşında ki kız çocuğunu elle fiziki muayene yapan Op. Dr. Ayşe Betül Öztürk, yapılan tetkikler ve MR sonucunda karın bölgesinde bir kitle olduğu ve hızla büyüdüğü tespit etti.

Hayati riskinin bulunması nedeniyle zamana karşı başlayan mücadale ile hasta 2 saat içinde ameliyata alındı. Hastanın karnının sürekli şişmesine neden olan 20 cm. büyüklüğünde ve 2 kg ağırlığındaki kitle başarılı bir operasyonla çıkartıldı. Yoğun bakım ve serviste takibi yapılan hasta, sağlıkla taburcu edildi.

Ameliyata gerçekleştiren Op. Dr. Ayşe Betül ÖZTÜRK, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

“Hastamız 6 yaşında bir kız çocuğu, hasta bize geldiğinde karnında şişlik vardı ve karın bölgesini tamamen kaplamıştı. Hastanın hayati tehlikesi mevcuttu. Zamanla yarış içerisinde girdik. Fiziki muayene ve çekilen MR görüntüleri sonrasında hastayı 2 saat içinde ameliyata hazırladık ve gerçekleştirdiğimiz operasyanda, karın bölgesinden 20 cm büyüklüğünde, 2 kg ağırlığında devasa kitleyi çıkarttık. Kitlenin karın bölgesinde bulunan organlara yaptığı baskı nedeniyle hayati tehlikesi vardı. Risk alarak operasyonu gerçekleştirdik. Ben ve ameliyathane ekibi sağlığına kavuşup, evine gülerek döneen bir çocuğun mutluluğunu paylaşıyoruz. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Çocuk Cerrahisi bölümünde branşımız dahilinde her türlü ameliyat yapılabilmektedir. Son 1 hafta içerisinde 3 farklı hastadan değişik bölgelerden kitle çıkardık ve hastalarımızı sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Tıbbın bütün gelişmelerinin yakından takip edildiği son derece modern bir hastanede çalışmaktan gurur duyuyorum” dedi.

ÇOCUKLARDA KARIN ŞİŞLİĞİ VE KİLO KARIŞTIRILMAMALI

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahı Op. Dr. Ayşe Betül Öztürk; “Aileler, özellikle küçük çocuklarda karın şişliliğine dikkat etmeliler. Bu tür vakalarda aileler çocuklarının kilo aldığını düşünmekte ve müdahalede geç kalınmakta. Aileler, belli aralıklarla oyun haline getirerek çocukların vucutlarındaki değişiklikleri kontrol etmeliler, şüphelendikleri durumlarda derhal hastaneye başvurmalarını öneririm. Hastalıkta erken tanı ve tedavi hayat kurtarıcıdır” dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021