SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Hemşireler Gününüz Kutlu Olsun

Hemşireler Gününüz Kutlu Olsun

A - +

Aksaray Haberleri - 12.05.2018 - 10:55

Hemşireler Gününüz Kutlu Olsun

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak; Ülkemizde 12-18 Mayıs tarihleri Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır.

Sağlık camiamızın bu güzide çalışanları işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadırlar. Fakat karşılaştıkları sorunlar onların göstermiş olduğu çabayı yok etmekte ve motivasyonlarını zayıflatmaktadır.

Aldıkları eğitim ve büyük bir hevesle göreve başlayan Beyaz Meleklerimiz; yoğun mesai saatleri, hasta bakımı başına düşen hemşire sayısındaki azlık, yoğun iş temposu, kendi mesleki ihtiyaçlarından çok çoğu siyasi baskıyla yapılan ihalelerle alınmış uygun olmayan hatta yetersiz araç gereçlerle çalışmak zorunda kalmaktadırlar. Bunların yanında Hemşireliğin görev tanımı konusunda bilgi sahibi olmayan ya da umursamayan yöneticilerin taraflı ve ağır disiplinlerine maruz kalmaktadırlar. Hatta sırf görüş ayrılıkları ya da inanışları bahane edilerek cezalandırılmakta yerleri değiştirilmekte ya da döner sermaye kesintisi ile tehdit edilmektedirler. Öyle ki bağlı oldukları sendikalar bile sorgulanmaktadır.

Ekonomik olarak verdikleri emeğin çok çok altında ücret almaktadırlar. Nöbet sayıları çok, iş yükü fazla olmasına rağmen adaletsiz ücret dağılımının ezasını çekmektedirler. Hak ettikleri yıllık izinlerini personel yetersizliği sebebiyle istedikleri şekilde kullanamamaktadırlar.

Daha iyi hizmet için Hemşirelerimiz adaletli ve doğru ücret dağılımıyla, doğru görev tanımıyla, işlerine ve hasta bakımına uygun modern tıbbi cihazlarla adil, dürüst, doğru kararlar verebilen bir idareyle ve tabi ki hakları olan mesleki saygıyı görerek çalışmayı hak etmektedirler.

Kendilerine verdikleri emekler için teşekkür eder, Hemşireler günlerini kutlarız.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021