SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Çevre ve Şehircilik Bakanı Aksaray’da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Aksaray’da

A - +

Aksaray Haberleri - 21.03.2019 - 9:06

Çevre ve Şehircilik Bakanı Aksaray’da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Aksaray’a geldi. Bakan Kurum ilk önce Aksaray Valiliğini ziyaret etti.

Bakan Kurum’u Valilik ziyaretinde Aksaray Valisi Ali Mantı AK Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı protokol üyeleri ve vatandaşlar karşıladı.

Valilik makamında Vali Ali Mantı’dan Aksaray’la ilgili brifing alan Bakan Murat Kurum daha sonra Bakan Yardımcıları, kamu kurumları müdürleri ve belediye başkanlarının katılımıyla ‘İl Değerlendirme Toplantısına’ katıldı. Toplantının ardından Valimiz Ali Mantı Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ile birlikte açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Aksaray’ın sanayide, turizmde ve tarım da önemli gelişmeler kaydetmiş bir kent olduğunu söyledi.

Aksaray ziyaretlerinde yapılan hizmetlere katkı sunmak için bir değerlendirme yaptıklarını ifade eden Bakan Kurum; “Valimiz Belediye başkanımız, Milletvekillerimizle bir araya geldik. Aksaray’ı bulunduğu noktadan daha ileriye bir noktaya taşıma adına projelerimizi konuştuk. Belirli kararlar aldık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamasında: “Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında bulunan arıtma tesisi ve çökertme havuzlarının kaldırılması şehrin tamamını içeren bir atık su arıtma projesi onaylandı. 2019 yılı içinde bir kısmı hibe bir kısmı kredi ile yeni bir atık su tesisine kavuşacak. 2019 yılı içinde düzenli depolama tesisi yapmak istiyoruz. Hedefimiz tüm Türkiye’de 2023 yılına kadar düzenli depolama ve atık su arıtma tesislerini yapmak. Aksaray Belediyesi Bakanlığımıza bağlı İl Bank Genel Müdürlüğü ile bu projeyi de yürütecek. 2019 yılında başlayıp 2020 yılında tamamlamayı öngörüyoruz”dedi.

Aksaray’a Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle 1620 dükkânı bulanan sanayi sitesi yaptıklarını ifade eden Bakan Kurum: “Bu çok önemli projenin inşası devam ediyor. 2020 yılında buradaki hak sahiplerine sanayi sitesini bitirim teslim etmeyi hedefliyoruz. Eski sanayi sitesinin bulunduğu yaklaşık 700 bin metre karelik alanda içinde sosyal donatıların olduğu yatay mimari esaslı millet bahçelerinin olduğu çok önemli bir planlamayı da gerçekleştireceğiz. Yine Türkiye geneline 50.000 sosyal konut yapıyoruz. Aksaray’ımıza ilk etapta 500 sosyal konut veriyoruz. Vatandaşlarımız 480 lira taksitle bu konutları alabilecekler. İhtiyaca göre 2023 yılına kadar tüm ilçelere yapacağız” dedi.

Bakan Kurum Kentsel dönüşüm yapılması planlanan mahallelerde yaptığı incelemelerinin ardından Ağaçlı Melendiz Otel’de STK temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021