SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Aksaray’da Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

Aksaray’da Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

A - +

Aksaray Haberleri - 18.03.2015 - 16:58

Aksaray’da Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü Etkinlikleri

Aksaray’da Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.
Aksaray’da da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle Aksaray Şehitliği’nde program düzenlendi. Törene, Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, resmi daire ve kurum amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlik anıtına çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Şeref Ataklı bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Ataklı, Çanakkale’de vatan ve İstiklal aşkıyla verilen mücadelenin müstesna bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Şehitlik defterini imzalayan Vali Ataklı, “Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü ve Şehitler Gününde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Çanakkale Şehitlerini, topraklarımızı kanlarıyla yoğuran tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Törene katılan şehit ve gazi aileleri zaman zaman duygusal anlar yaşarken Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehitlerin mezarlarına karanfil ve gül bıraktı. Törende Şehit aileleri ve gazi yakınlarının hal hatırını soran Başkan Haluk Şahin Yazgı, vatan toprağı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlere, millet olarak şükran ve minnet duyulduğunu dile getirdi.

Törende sonrasında Aksaray Valiliği öncülüğünde şehit yakınları ve gazi ailelere yönelik yemek programı düzenlendi. Somuncu Baba Sofrasında verilen yemekte Vali Şeref Ataklı, Garnizon Komutanı Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, şehit aileleri ve gazilerle aynı masada buluştu. Başkan Yazgı, yemeğe katılan davetlilere gül takdim etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021