SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » 14. Ulusal İşletmecilik Kongresi Aksaray’da başladı

14. Ulusal İşletmecilik Kongresi Aksaray’da başladı

A - +

Aksaray Haberleri - 07.05.2015 - 13:39

14. Ulusal İşletmecilik Kongresi Aksaray’da başladı

İlki 2001 yılında Erciyes Üniversitesi Nevşehir İİBF tarafından düzenlenen, 14. Aksaray Üniversitesi İİBF ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Ulusal İşletmecilik Kongresi’ Grand Altuntaş Otel’de gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Kongrenin açılış törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mustafa Acar Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler ve davetliler katıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı yaptığı konuşmasında Aksaray’ın önemli bir kongreye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, Aksaray ve Aksaray Üniversitesinin gösterdiği hızlı gelişimin devam ettiğini söyledi.

Aksaray’ın sanayi alanda gösterdiği atılım ve büyümeden söz eden Vali Ataklı, ‘Aksaray’daki işletmelerimiz küçük aile işletmeleri değil. Şehrimizde büyük ölçekli üretim yapan faaliyetlerde bulunan işletmelerimiz var. Bu işletmelerimizin faaliyetlerini etkin şekilde yürütebilmeleri için bilimsel çalışma ve verilerden mutlaka yararlanmaları gerekiyor. Üniversite-sanayi, üniversite- şehir ve işletmelerle olan işbirliğini arttırmamız lazım. O zaman faaliyetlerimiz daha sağlıklı temellerde işleyerek verim elde edilebilecektir. Bu amaçla Üniversitemiz ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Artık kendi kafamıza göre yürütülecek işletmelerin çok verimli olmayacağını hepimiz görüyoruz. Bilimden bilimsel faaliyetlerden oradan elde edilen verilerden yararlanmanın yoluna bakıyoruz. Bu tür etkinlikleri arttırmamız gerekiyor’ dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar ise Aksaray’da önemli bir etkinliğin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek bilim insanlarını Aksaray’da misafir etmekten memnuniyet duyduklarını söylediler.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Aksaray’ın 10 bin yıllık tarihi ile önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını Aksaray’ın sahip olduğu güzellikleri kongreye katılan bilim insanlarına tanıtmak istediklerini söyledi.

Kongre Danışma Kurulu Üyesi İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Paksoy ise yaptığı konuşmasında, ulusal düzeyde sayılı etkinliklerin yapıldığını birçok etkinliğin amacı doğrultusunda gerçekleştirilemediğini söyledi. Sürdürülebilirlik bilimsel organizasyonların istenilen düzeyde sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten Paksoy, 14. Düzenlenen Ulusal İşletmecilik Kongresinin disiplini, temposu, değindiği konular ve temaları ele alan alış biçimi ile örnek bir etkinlik olduğunu söyledi.

14. Ulusal İşletmecilik Kongresinin dönem başkanlığını yürüten Prof.Dr. Himmet Karadal ise Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 500 akademisyenin buluştuğu kongrede 211 bildiri 404 yazar ile önemli oranda katılım sağlandığını söyledi.

Bilimsel etkinliklerin bilgi paylaşımı ile birlikte akademisyenlerin kişisel sosyal gelişimleri açısından da bir fırsat oluşturduğunu belirten Karadal; 3 gün sürecek kongrede ‘Etik, Girişimcilik, Yönetim- Organizasyon, Üretim Yönetimi, Pazarlama, İnsan Kaynakları Yönetimi, Muhasebe-Finansman, Örgütsel Davranış ve Sayısal Yöntemlerle’ ilgili güncel konuları kapsayan bildirilerin yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından kongrenin düzenlenmesine katkı sağlayan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Kongre Danışma Kurulu Üyesi İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mahmut Paksoy, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Acar’a Kongre Dönem Başkanı Prof.Dr. Himmet Karadal tarafından plaket takdim edildi.

Açılış töreninin ardından ‘Etik Yönetim ve Sosyal Sorumluluk’ konu başlığında Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Prof. Dr. Sencer İmer, Prof. Dr. Ünal Ay ile Altuntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Altuntaş’ın konuşmacı olarak katıldığı panel programı gerçekleştirildi. 14. Ulusal İşletmecilik Kongresi 3 ayrı salonda eş zamanlı olarak konreye katılan akademisyenlerin bildirilerini sunmaları ile devam edecek.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021