SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Yedi ASÜ’lü Bilim İnsanları Listesinde

Yedi ASÜ’lü Bilim İnsanları Listesinde

A - +

Ana Manşet - 18.10.2023 - 16:39

Yedi ASÜ’lü Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesi, dünya genelinde bilimsel üretkenlik bakımından ilk yüzde ikilik dilime giren akademisyenleri “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” başlıklı bir raporla kamuoyuna duyurdu. Aksaray Üniversitesinden (ASÜ) yedi akademisyen ilgili listede yer alma başarısı gösterdi.

“Yıllık Etki” ve “Kariyer Boyu Etki” şeklinde iki kategoride hazırlanan liste, 22 anabilim dalı ve bunlara bağlı 176 alt bilim dalından oluşuyor. Nitelikli yayın sayısı, atıflar, makalelerin yer aldığı dergilerin etki değerleri, h-indeks, hm-indeks, patent sayısı gibi somut akademik ölçütler kullanılarak hazırlanan liste, alanın en prestijli çalışmalarından birisi olarak kabul ediliyor. ASÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Talat Baran, Doç. Dr. Tolga Taner, Prof. Dr. Mehmet Fatih Kandemir, Prof. Dr. Mustafa Sönmez, Doç. Dr. Nuray Yılmaz Baran ve Doç. Dr. Şükrü Dursun “Yıllık Etki;” Doç. Dr. Talat Baran ve Prof. Dr. Mustafa Işık ise “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde listede yer aldı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan ASÜ’lü akademisyenleri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021