SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Vali Ataklı: Sorunları çözüyoruz

Vali Ataklı: Sorunları çözüyoruz

A - +

Aksaray Haberleri - 20.04.2015 - 17:49

Vali Ataklı: Sorunları çözüyoruz

Vali Şeref Ataklı merkeze bağlı köy ve kasabaları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Ataklı, ‘Sorun ve eksiklikler mutlaka var, yapılan iyi işlerde var. Sorunları çözüyoruz’ dedi.

Vali Ataklı beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Gıda, Tarım ve Hayvanclıık İl Müdürü Bestami Zabun, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsnü Yıldız ile merkeze bağlı Nurgöz, Çimeli Yeni Köy ile Bağlıkaya ve Topakkaya Kasabalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Ataklı ziyaret ettiği Nurgöz ve Çimeli Yeni Köy’de köy muhtarları ve vatandaşlarla görüştü. Sorun ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi alan Vali Ataklı, Nurgöz köyünde iskan evlerinin altyapı ihtiyaçları ile ilgili vatandaşların taleplerini dinledi. Çimeli Yeni Köy’de içmesuyu sorunları ile ilgili dile getirilen konularla ilgili durumun inceleneceğini belirten Vali Ataklı, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Köy Muhtarı Mustafa Şahin’den bilgi aldı. Vali Ataklı birlik ve DSİ tarafından imzalanan protokol ile tarımsal sulamada 240 milyon TL’lik büyük bir yatırımın Aksaray’a kazandırılacağını açık kanaldan kapalı sisteme geçilerek tarımsal üretimin çeşitlenerek daha da artacağını söyledi.

Vali Ataklı beraberindeki heyet ile Bağlıkaya Kasabasını ziyaret etti. Belediye Başkanı Davut Ceylan ve vatandaşlarla görüşen Vali Ataklı, vatandaşların tarımsal sulama için gölet veya baraj yapılması talebinde bulunması üzerine ; ‘Tarımsal üretimin arttırılması tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacı ile su kaynakları yeterli olan her yerde gölet veya baraj yapmak için yer arıyoruz. Su kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanalım istiyoruz. Bu kapsamda uygun olan yerlerde sulama amaçlı göletleri yapmaya devam ediyoruz. Sorunlar mutlaka var eksiklikler mutlaka var yapılan iyi işlerde var. Devlet vatandaşın hizmetinde gerektiği zamanda vatandaş da katkı ve destek sağlayacak işbirliği yapacak. Hep beraber bu sorunları gidereceğiz.’ dedi.

Vali Ataklı daha sonra Topakkaya Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut ve belediye meclis üyeleri ile görüşen Vali Ataklı beldenin gelişen bir konumu olduğunu belirterek yürütülen hizmetler hakkında Belediye Bakanı Akbulut’tan bilgi aldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021