SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Uganda’dan İki Üniversiteyle İş Birliği Protokolü İmzalandı

Uganda’dan İki Üniversiteyle İş Birliği Protokolü İmzalandı

A - +

Ana Manşet - 19.12.2023 - 11:42

Uganda’dan İki Üniversiteyle İş Birliği Protokolü İmzalandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Uganda’da faaliyet gösteren iki üniversiteyle öğrenci ve personel hareketliliği konusunda iş birliği protokolü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Uganda Chiristian Üniversitesinin daveti üzerine gittiği ülkede çeşitli temaslarda bulundu. Yükseköğretim kurumlarının uluslararası ölçekte kuracağı iş birliklerinin yeni çalışma alanlarının ortaya çıkması anlamına geldiğini söyleyen Rektör Arıbaş, etkileşimde bulundukları ülke sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda Uganda Chiristian Üniversitesi ve İslamic Call Üniversitesi ile öğrenci ve personel hareketliliği konusunda iş birliği protokolleri imzaladıklarını ifade eden Arıbaş, “Bunların yanı sıra İslamic University in Uganda ile de iş birliği sağlamak için bir görüşme gerçekleştirdik. Özellikle mühendislik alanına ilişkin yapılan görüşmeler son derece verimli geçti. İş birliklerinin şekillenmesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. ASÜ Rektörü Arıbaş, Uganda ziyareti esnasında Büyükelçi Fatih Ak ile de bir araya geldi ve Uganda’daki yükseköğretim kurumları ile ne gibi ortak çalışmalar yapılabileceği konularında değerlendirmelerde bulundu.

Gezisi esnasında Rektör Alpay Arıbaş’a ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Melayib Bilgin ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hatim Elhatip, Prof. Dr. Emre Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Şevket Tulun ve Öğr. Gör. Dr. Tolga Bahadır eşlik etti.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021