ANKARA – BHA
Türkiye genelindeki barajların güncel doluluk verileri, su kaynaklarında bölgesel farklılıkların sürdüğünü ortaya koydu. Verilere göre takip edilen 113 barajın ortalama doluluk oranı yüzde 68,5 seviyesinde bulunuyor.
Doluluk oranlarında ilk sırada Sivas’taki Gölova Barajı yüzde 100 ile yer alırken, Afyon’daki Çapalı Dinar Karakuyu Barajı yüzde 99,8, Van’daki Zernek Barajı ise yüzde 99,3 doluluk oranına ulaştı.
Öte yandan bazı barajlarda su seviyeleri kritik seviyelerde seyrediyor. Denizli’deki Adıgüzel Barajı yüzde 0,1, Bursa’daki Devecikonağı Barajı yüzde 1,1 ve Bartın’daki Kirazlıköprü Barajı yüzde 1,6 doluluk oranıyla en düşük seviyelerde yer aldı.
İstanbul’a su sağlayan barajlarda ise doluluk oranları barajdan baraja değişiyor. Elmalı Barajı yüzde 89,3, Ömerli Barajı yüzde 84,2 seviyesinde bulunurken, Darlık yüzde 77,1, Alibey yüzde 56,8, Terkos yüzde 48,9, Büyükçekmece yüzde 42,6, Sazlıdere yüzde 35,4, Pabuçdere yüzde 31,5 ve Istrancalar yüzde 28,9 doluluk oranıyla dikkat çekti.
Türkiye genelinde envanterde 573 baraj ve 473 nehir/akarsu bulunurken, hidroelektrik santrallerinin toplam kurulu gücü 1 milyon 77 bin 166 megavat olarak kaydedildi.
Enerji üretim kapasitesinde ilk sırada 700 megavat ile Altınkaya Barajı yer alırken, onu 540 megavatla Oymapınar, 510 megavatla Berke, 500 megavatla Hasan Uğurlu ve 317 megavatla Yedigöze Barajı takip etti.
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
17 Temmuz 2026 Kafkasspor yeni sezona merhaba dedi
17 Temmuz 2026 Başakşehir’in Avrupa yolundaki ilk sınavı belli oldu
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
0:00 Altın fiyatlarında yön yeniden yukarı döndü
0:00 Vali Hatipoğlu görevdeki ikinci yılını değerlendirdi: Elazığ için durmadan, yorulmadan çalışacağız
0:00 Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Aydın’da temaslarda bulunuyor
0:00 KVKK, Muş’ta Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Farkındalık Eğitimi düzenledi
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi
Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu
Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
