SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ekonomi » Türkiye Güneş Enerjisinin Kullanımı İçin En Verimli Yerlerden Biri

Türkiye Güneş Enerjisinin Kullanımı İçin En Verimli Yerlerden Biri

A - +

Ekonomi - 11.11.2021 - 10:59

Türkiye Güneş Enerjisinin Kullanımı İçin En Verimli Yerlerden Biri

Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten Üçay Grup, Avrupa’nın en büyük emaye üreticilerinden Avşar Emaye’nin Afyonkarahisar’da bulunan fabrikasına 1,264 KWp’lık gücünde güneş enerjisi santrali kuracak. Avşar Emaye’ye kurulacak GES projesiyle sanayi üreticilerinin de elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını güneş enerjisinden sağlayabileceği kanıtlanmış olacak.

Avrupa’nın en büyük emaye üreticilerinden Avşar Emaye, Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde yer alan 60 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikasına güneş enerjisi santrali (GES) kurmaya hazırlanıyor. Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten Üçay Grup tarafından kurulacak olan GES projesi 1,264 KWp’lık elektrik enerjisi üretebilecek.

ÜRETİMDE ENERJİ SARFİYATI FAZLA

Her türlü dövme, pres, seramik, yapışmaz ve emaye pişirme kapları dahil olmak üzere düşük, orta ve yüksek dereceli emaye kaplı Çelik ve Alüminyum pişirme ürünlerini tasarlayarak üreten Avşar Emaye, üretim esnasında yüksek miktarlarda elektrik enerjisine ihtiyaç duyuyor. Türkiye pazarına ve 35 ülkeye ihracat yapan Avşar Emaye’nin fabrikasından her yıl on binlerce ürün tüketiciye sunuluyor.

“TÜRKİYE GÜNEŞ ENERJİSİNİN KULLANIMI İÇİN EN VERİMLİ YERLERDEN BİRİ”

Türkiye’nin yıllık 2 bin 737 saat, günlük 7,5 saat verimli güneş aldığının altını çizen Üçay Grup İcra Kurulu Üyesi İlgin Eray, “Türkiye güneş enerjisinin evsel kullanımı için verimli bir coğrafyada bulunuyor. Türkiye’nin kuzeyindeki en az güneş alan bölgesi Karadeniz Bölgesi’nin yıllık güneş enerjisi üretim potansiyeli 1400 kilovat saat. Bu rakam Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne gidildikçe yılda 2000 kilovat saate kadar yükseliyor. Gelişen güneş paneli teknolojisiyle bu güneş enerjisini verimli bir şekilde elektrik enerjisine çevirebiliriz. Bu enerjiyi evlerimizde ve fabrikalarımızda tasarruf amacıyla kullanabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021