SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.’ıncı yılı kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.’ıncı yılı kutlanıyor

A - +

Aksaray Haberleri - 29.10.2019 - 15:11

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.’ıncı yılı kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.’ıncı yılı Aksaray’da düzenlenen törenle kutlandı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 96.’ıncı yılı Aksaray Valisi Ali Mantı’nın Valilik makamında Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etmesiyle başladı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında devam eden kutlamalarda Vali Ali Mantı beraberinde Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ile kutlamalar katılan öğrenciler ve vatandaşların bayramını tebrik etti.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının söylenmesi ile devam eden kutlamalarda konuşma yapan Aksaray Valisi Ali Mantı; Cumhuriyet, ülkesinin birliğini ve beraberliğini her hangi bir despotik güce değil halkın kendi seçtiği organlar eliyle yönettiği sistemin adı olduğunu söyledi. Vali Ali Mantı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim milletimiz gerek tarihsel tecrübesi gerek inancı gereği istişareye, yardımlaşmaya açık bir millettir. Bu istişare ve yardımlaşmayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları dünyanın çoğu yerinde diktatörlüklerin olduğu zamanda ülkesinde Cumhuriyeti ilan ederek ileride ki nesillere çok büyük bir ışık ve örnek olmuştur. Devletimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm şehit ve gazilerini de sonsuz minnet ve şükranla anıyorum”dedi.

Öğretmenlerden oluşan halk oyunları gösterisi ile öğrencilerin şiirler okuduğu kutlamalarda Vali Ali Mantı kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren; Şiir yarışması 1. 15 Temmuz Ortaokulu Muhammet Nazmi Kazan, Şiir 2. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi İkbal Çabuk, Şiir 3. Armutlu Ortaokulu öğrencisi Yezdağ Uslu ile Kompozisyon dalında 1. Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler lisesi öğrencisi Meriman Sert, 2. Kanber Demir Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Beyza Güleken, 3. Osman Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Bahar Ağır’a hediyelerini verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları geçit töreninin ardından sona erdi. Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine Milliyetçi Hareket Partisi Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel kamu kurumları müdürleri, protokol üyeleri, gaziler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021