SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Türkiye Barolar Birliği’nden Çocuğa Şiddet Uygulayan Öğretmen Hakkında Suç Duyurusu

Türkiye Barolar Birliği’nden Çocuğa Şiddet Uygulayan Öğretmen Hakkında Suç Duyurusu

A - +

Ana Manşet - 24.12.2021 - 9:13

Türkiye Barolar Birliği’nden Çocuğa Şiddet Uygulayan Öğretmen Hakkında Suç Duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde, 11 yaşındaki bir ortaokul öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen A.R.Y hakkında, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

TBB ayrıca ilgili öğretmen hakkında ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine dayanılarak idari soruşturmanın başlatılması talebiyle Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne de başvurdu.

TBB, savcılığa yaptığı başvuruda, TCK’nin 86/1. Maddesi kapsamında “kasten yaralama”, 94. Maddesi kapsamında “Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışlarda bulunma” gerekçeleriyle kamu görevlisi olan öğretmenin hapis cezasıyla cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep etti.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen dilekçede de “Öğretmenin bu davranışı, çocuğun fiziksel acısının yanında psikolojik korkularının oluşmasına, öğretmenlere yaklaşımına ve okula gelme konusunda önyargı oluşmasına sebep olarak hayatı boyunca yaşayacağı endişe sarmalına sürüklemiştir. Ayrıca çocuğun arkadaşlarının yanından ayrılarak koridora çıkarılması, şiddete maruz kalan öğrencinin seslerini duyan diğer çocukların da korku ve paniğe kapılmasına neden olmuştur. Tüm öğrencilerin, kişisel gelişim süreçleri derinden etkilenmiştir” denildi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021