SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Türk Metal Sendikası Yüzde 100’ü Aşan Bir Zam Aldık

Türk Metal Sendikası Yüzde 100’ü Aşan Bir Zam Aldık

A - +

Ana Manşet - 19.01.2024 - 9:53

Türk Metal Sendikası Yüzde 100’ü Aşan Bir Zam Aldık

Türk Metal Sendikası  Aksaray 1 Nolu Şube Başkanı Muhterem TAŞDEMİR; Verdiğimiz sözü tuttuk, Cumhuriyetimizin 100. Yılında yüzde 100’ü aşan bir zam aldık. Ücretlere aldığımız toplam zam ilk 6 ay için ortalama yüzde 105 , yıllık ise yüzde 157,50 oldu. Sosyal yardımlar da ise birinci yıl için yüzde 140 oranında zam aldık. Tüm üyelerimize hayırlı, uğurlu olsun.”

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 26 Eylül 2023 günü başlayan ve 150 bin işçiyi ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 17 Ocak 2024 günü MESS Genel Merkezinde yapılan oturumda anlaşmayla sonuçlandı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde daha önce yapılan 5 oturumda MESS tarafından yapılan teklifler sendikamız tarafından kabul edilmeyerek grev kararı alınmıştı. Grev kararının alınmasının ardından yapılan üç oturumda da görüşmelerden sonuç alınamamıştı.

Taraflar 17 Ocak 2024 Çarşamba günü MESS Genel Merkezinde yeniden bir araya gelerek, 2023-2025 dönemi MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya vardı.

Varılan anlaşmaya göre;

-Ücretlerde birinci altı ay için ortalama yüzde 105 , yıllık olarak ortalama yüzde 157,50 ve sosyal yardımlar da ise birinci yıl için yüzde 140 oranında artış sağladık.

“Üyelerimize verdiğimiz sözümüzü tutuk, Cumhuriyetimizin 100.Yılında ilk altı ay için yüzde 100’ü aşan bir artışla yine tarih yazdık”

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik darboğaz, en çok emeğiyle geçinenleri etkiledi. Artan enflasyon karşısında hayatın her geçen gün pahalanması, başta ücretliler olmak üzere halkımızın büyük bir geçim sıkıntısı yaşamasına neden oldu. Böyle bir dönemde, temsil ettiğimiz metal emekçilerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için masada mücadele verdik. Üyelerimizin sendikamıza emanet ettiği alın terlerini korumak, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında hak ve adaletten taviz vermemek için çaba gösterdik.

Toplu sözleşmede geldiğimiz bu durum, Türk Metal için yeni bir zaferdir. Tüm üyelerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021