SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Türk Metal ile MESS arasında Uyuşmazlık eylemleri devam ediyor

Türk Metal ile MESS arasında Uyuşmazlık eylemleri devam ediyor

A - +

Ana Manşet - 24.12.2021 - 9:09

Türk Metal ile MESS arasında Uyuşmazlık eylemleri devam ediyor
Türk Metal ile MESS arasında devam eden 2021 – 2023 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesinde gelinen Uyuşmazlık Sonucu eylemleri devam etmektedir .
Mess in uzlaşmaz tutumuna karşı 23.12.2021 tarihinde  Mercedes Benz Türk A.Ş. başta olmak üzere üyeler ile birlikte Basın Açıklaması ve Protesto Yürüyüşü gerçekleştirdiler .
Yapılan basın açıklamasındaDeğerli metal emekçileri, Türk Metal üyesi kardeşlerim, Bugün, MESS’le sözleşme görüşmelerinde gelinen son noktayı değerlendirmek üzere bir aradayız. Bildiğiniz gibi, MESS’le sözleşme görüşmelerimiz 12 Ekim’de başladı. Biz, 12 Ekim’de masaya bir taslak koyduk. O taslak, hepimizin taslağıydı. Tek tek bütün Türk Metalcilerin anketler yoluyla katıldığı taslak, Hepimizin ortak beklentisini yansıtıyordu. Hatırlayın, Taslakta ücretlerimize ortalama % 29,57 zam istedik.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının ailemizi kapsayacak biçimde genişletilmesi, Gece Çalışma Tazminatı, Bayramlarda % 200 zamlı ücret gibi ek taleplerimiz vardı. Ama iyi niyetle oturduğumuz o masada, Beklediğimiz anlayışı bulamadık. Bizim % 29,57’lik zam talebimize karşılık, MESS sadece % 12 zam teklifi getirdi. Bunu kabul edemezdik, etmedik. Dedik ki, O taslak bizim bütün üyelerimizin eseri, Hepimizin onurudur. Biz onurumuzu çiğnetmeyiz. Bugüne kadar kimseye çiğnetmedik, bundan sonra da çiğnetmeyiz. Bunları dedik ve masadan kalktık.

Kardeşlerim, MESS’in yaklaşımı sadece ücretlerle de sınırlı kalmadı. Biz, geçmişte neye kırmızı çizgi dediysek, Neyi kabul etmeyiz dediysek onu masaya getirdi. Esnek çalışma… Deneme süreleri… Kıstalyevm gibi ne varsa getirdi. Adeta bize meydan okudu. Biz de madem öyle, hodri meydan dedik. Dedik ve masadan kalktık. Şimdi arabulucu aşaması devam ediyor. Ancak arabulucunun yaptığı ilk toplantıdan da bir sonuç çıkmadı. Bundan sonra çıkacak gibi görünmüyor. Yine de yasa gereği, arabulucu süresinin tamamlanmasını beklemek zorundayız. Ancak harekete geçmek için daha fazla beklemeyeceğiz. Her yer metal işçisinin sesiyle, Türk Metal üyelerinin sloganlarıyla inliyor. İzmir ve Manisa kardeşlerimiz kent meydanlarında buluştu. Haklı taleplerini haykırdı. Bursa işçisi bugün, Eskişehir emekçisi de Cuma günü buluşacak. Daha sonraki yol haritamızı, ne yapacağımızı, nasıl bir yol izleyeceğimizi, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, 25 Aralık’taki Gemlik Şubemizin Genel Kurulunda açıklayacak. Ondan sonra emin olun, yer gök bizim sesimizle çınlayacak. Duymayan kulak kalmayacak. O günlere hazır olun. Bir olalım, beraber olalım, zafere ulaşalım.

Değerli kardeşlerim, Biz, Kriz demeden, salgın demeden ürettik, çalıştık, alınteri döktük. En zor zamanlarda, En imkânsız durumlarda bile işimize işyerimize sahip çıktık. Herkesin salgından korkup evine kapandığı günlerde, Biz ölüme meydan okuyup çalıştık. Ama o zor günlerde çalışırken, Sırtımızı sıvazlayanlar, Şimdi bizi tanımazdan geliyorlar. Onlara duyurmak için haykıralım: İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız. Türk Metal Üyesi değerli kardeşlerim, Emek mücadelesinde kazanmanın yolu, örgütlü güçtür. Örgütlü gücümüz ise sendikamızdır. Biz öyle bir sendikanın üyesiyiz ki, Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın izinde girdiğimiz her mücadeleden zaferle çıktık.

Bugün, Asgari ücretlinin aldığı yüksek zamda, Hepimiz için brüt asgari ücret kadar bir tutarın vergiden muaf olmasında, Vergi matrahlarını yükseltilmesinde hep Türk Metal vardır, Pevrul Kavlak vardır. Verilmiş sözünün arkasında duran, Asla vazgeçmeden, inat eden, direnen ve direne direne kazanan bir liderimiz vardır. Biz de şimdi onun gibi yapacağız, MESS’e karşı direneceğiz. Direne direne kazanacağız.

Kardeşlerim, Bizden istenen tek bir şey var. Bir ve beraber olmak… Türk Metale yakışır duruşumuzu korumak… Ve asla vazgeçmeden, sonuna kadar mücadele etmektir. Kulağımız Genel Başkanımızın 25 Aralık’ta ilan edeceği yol haritasında olacak. Eğer zafere ulaşmak istiyorsak, Genel Başkanımız orada ne diyorsa, onu harfiyen yapmalıyız. Birliğimizi beraberliğimiz asla bozmamalıyız. Saflarımızı, düzenimizi korumalıyız. Hariçten seslere kulak tıkamalı, Sadece Genel Merkez’den gelen bilgilere itibar etmeliyiz. Eğer bunları yaparsak, Emin olun ki zafer bizim olur. Zafer Sendikasına inanan, güvenen emekçinin olur. Zafer Türk Metalcinin olur. Allah yolumuzu açık etsin.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021