
ANKARA – BHA
Bakan Çiftçi, trafiğin yalnızca araçların değil, insanların hayatlarının kesiştiği bir alan olduğuna dikkat çekerek, direksiyon başına geçen herkesin büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Alınan önlemler, artırılan denetimler ve sahadaki kararlı uygulamalar sayesinde trafik güvenliğinde somut bir iyileşme sağlandığını ifade etti.
Aynı dönemde yapılan denetimlerin yüzde 6,6 oranında arttığını belirten Çiftçi, buna karşın işlem yapılan araç sayısının yüzde 14,1 azaldığını dile getirdi. Bu verilerin kurallara uyumun arttığını gösterdiğini söyledi.
Bakan Çiftçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında bir önceki yılın aynı dönemine göre, denetimler yüzde 6,6 artarken, işlem yapılan araç sayısı yüzde 14,1 azalmıştır. Aynı dönemde ölümlü kazalar yüzde 17,8, günlük can kayıpları ise yüzde 10 oranında düşüş göstermiştir. Bu tablo bize şunu açıkça göstermektedir. Kural, hayatı korur. İhmal ise telafisi olmayan sonuçlar doğurur. İçişleri Bakanlığı olarak önceliğimiz, cezalandırmak değil, kazaları önlemek ve can kayıplarını en aza indirmektir. Bu doğrultuda denetimlerimizi artırıyor, bilinçlendirme çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.
Trafikte her sürüş sadece bir yolculuk değil, aynı zamanda bir imtihandır. Bu nedenle acele yerine teenniyi, öfke yerine sabrı, dikkatsizlik yerine sorumluluğu tercih etmek, sadece bir kural değil, aynı zamanda vicdani bir yükümlülüktür. Temennimiz odur ki yollarımızın güvenle, yolculuklarımızın selametle tamamlandığı, hiçbir haneye acının uğramadığı bir düzeni hep birlikte tesis edelim. Rabb’im tüm vatandaşlarımızı kazadan, beladan muhafaza eylesin.”
Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.
12 Haziran 2026 Mayıs ayında sıcaklıklar normallerin altında kaldı
12 Haziran 2026 Kilis Mutfağının vazgeçilmez lezzeti: Tüylü acur
BirlikHaber Güncel Haber Akışı
Bugün En Çok Okulanlar
Aksaray Haberleri Aksaray’da İhraç edilenlerin listesi

Köşe Yazarları ASTIM, BRONŞİT, KOAH ve Himalaya Kristal Tuzu

Köşe Yazarları KRİSTAL TUZ NASIL KULLANILMALI? SOLE KULLANIMI
Aksaray Haberleri Aksaray’da Yangın, çok sayıda yaralı var
Aksaray Haberleri 1 Ocak 2016’da tüm ehliyetler değişecek
Birlik Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi YS Grup adına Yaşar SARIKAYA
E-Posta : birlikhaber@hotmail.com
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
Birlik Haber Gazetesi ile Aksaray Haberleri ve Son Dakika Aksaray İlçe Haberlerini Takip Edin. En Güncel Aksaray Haber Sitesi ve Aksaray İle İlgili En Son Gelişmeler.Konular
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021
