SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Yerel Haberler » TMO 2026/27 sezonu fındık alım fiyatlarını açıkladı

TMO 2026/27 sezonu fındık alım fiyatlarını açıkladı

A - +

Yerel Haberler - 06.08.2026 - 0:00

TMO 2026/27 sezonu fındık alım fiyatlarını açıkladı

GİRESUN – BHA

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık üreticilerinin depolama, finansman ve pazarlama süreçlerinde yaşanabilecek sıkıntıları önlemek amacıyla 2026/27 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını resmi olarak duyurdu.

%50 sağlam iç fındık esasına göre belirlenen alım fiyatları şu şekilde Giresun Kalite 255,00 TL/Kg  ve Levant Kalite 250,00 TL/Kg belirlendi.

Yüksek Randımana Ek Fiyat Desteği

%50 randımanın üzerindeki ürünler için üreticilere ilave ödeme yapılacak. Her +1 randıman için:

Giresun kalite fındığa kilogram başına 5,10 TL ilave fiyat,

Levant kalite fındığa kilogram başına 5,00 TL ilave fiyat verilecektir.

Alımlar 24 Ağustos’ta Başlıyor (Randevulu Sistem)

TMO; teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Kabuklu fındık alımları 24 Ağustos tarihi itibarıyla randevulu olarak başlayacak.

Üreticiler randevularını 17 Ağustos’tan itibaren TMO iş yerlerinden, https://randevu.tmo.gov.tr  adresinden veya E-Devlet üzerinden alabilecekler.

Üreticilere ‘Rutubet’ Uyarısı

Yetkililer, ürün teslimi sırasında herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına üreticilerin fındığı iyi kurutmaya ve rutubet oranına azami özen göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021