SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tarihte Kara Leke 12 Eylül Darbesi

Tarihte Kara Leke 12 Eylül Darbesi

A - +

Aksaray Haberleri - 12.09.2018 - 14:57

Tarihte Kara Leke 12 Eylül Darbesi

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin 38. Yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayınlayıp, “Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 12 Eylül 1980 darbesini kınıyorum” dedi.

Başkan Altınsoy açıklamasında, “38 yıl önce tarihimize kara bir leke olarak giren 12 Eylül darbesini unutmadık. 12 Eylül Askeri Darbesini şiddetle kınıyoruz, tarihte göstermiştir ki milletin iradesine kimse ipotek koyamaz.

Ak Parti’nin siyaset anlayışında darbelere hiçbir zaman yer olmamıştır. Siyaset, bir toplumun bugününü doğru kurallar ve yöntemlerle idare etme ve geleceğini doğru planlama düşünce ve eylemidir. AK Parti olarak siyaset anlayışımızın temeli millet iradesidir. Milletimizin iradesi, partimizin vazgeçilmez ilkelerden olmuş onu gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete müsamaha gösterilmemiştir. Bundan asla taviz verilmeyecektir. Tarihte kara leke 12 Eylül darbesini unutmak mümkün değildir. 12 Eylül darbesinden sonrada ülkemize şekil vermeye çalışanlar zaman zaman bazı girişimlerde bulunmuş ama başarılı olamamıştır. Darbeler ve darbe girişimler bu millete bir zulümdür. Daha yakın tarihimizde 12 Eylülleri yaşatmak isteyenler 15 Temmuz ile karşımıza çıkmıştır. Ama milletimizin aklıselim davranması, feraseti, Cumhurbaşkanımıza ve demokrasiye olan bağlılığı bu darbe girişimini etkisiz hale getirmiştir.

Bizler darbe ve darbe girişimlerini unutmadık, unutmamızda mümkün değildir. Darbelere karşı duran, vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğrunda da birçok şehit veren bir milletiz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 12 Eylül 1980 darbesini kınıyorum’’ dedi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021