SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Tarihçi Yazar Bahadıroğlu Aksaray’a Geldi

Tarihçi Yazar Bahadıroğlu Aksaray’a Geldi

A - +

Aksaray Haberleri - 09.03.2015 - 15:34

Tarihçi Yazar Bahadıroğlu Aksaray’a Geldi

Aksaray Belediyesinin öncülüğünde Aksaray’a gelen Araştırmacı Yazar Yavuz Bahadıroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ‘Osmanlıda Kadın ve Aile’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Aksaray Belediyesinin davetlisi olarak Aksaray’a gelen Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ‘Osmanlıda Kadın ve Aile’ konulu konferansta toplum hayatında kadının rolü anlattı. Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferans öncesi Akmek’de eğitimleri devam eden kursiyerlerin ürünleri sergilendi. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Hasibe Yazgı başta olmak üzere davetliler konferans öncesinde sergiyi gezerek konferans salonuna geçtiler.

Konferans, Villa sanat müzik grubunun müzik dinletisiyle başladı. Ardından Yazar Yavuz Bahadıroğlu kürsüye çıkarak Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri şiirini okuyarak konuşmasına başladı. Yazar Bahadıroğlu, “İnsanın var oluşunda bir kadın var; adı Havvadır. İslam’ın oluşunda bir kadın var; Hz Hatice’dir. Geçmiş ecdadımız bu düstur çerçevesinde birlikte yaşama ve aile yapısına önem vermiştir. Ve bu önemi şuradan biliyoruz. Geçmiş yüzyılların batı arşivine bakıldığında Türklerin, kadınlarına önem verdikleri yazılı kayıtlar altında tutuluyor” dedi.

Osmanlı’da kadın ve aile konusuna değinen Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, kadınların toplumdan dışlanma ve yalnızlaştırmaya yönelik bir algı içerisinde olmadığını söyledi. Tarihçi Yazar, anlattığı konulara örnekler vererek açıklama yaptı. Bahadıroğlu, konuşmasında “Osmanlı’da kadınlar sosyal hayatta çok aktif rol almışlardır. Kadınlar bir araya gelir, kendi aralarında büyük bir dayanışma örneği sergilerlerdi. Hatta şöyle ince bir örnek vermek istiyorum. Mesela evin kapısında ince ve kalın olmak üzere iki adet tokmak olur. Eve ziyarete gelen kadın ince tokmak, erkek ise kalın tokmağı çalarak ev sahibine haber verirdi. Ev sahibi de kendisini ziyarete gelenin kadın yada erkek olduğunu anlayıp ona göre kapıyı açardı. Yani Osmanlıda kadın konuları çok ince detaylar içermektedir” diye konuştu.

Konferansa Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferans sonunda Başkan Haluk Şahin Yazgı, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na plaket vererek verdiği aydınlatıcı bilgilerden dolayı teşekkür etti. Programın ardından Bahadıroğlu, okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021