SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » Ana Manşet » Spor ve Sağlık Araştırmaları Kongresi Ekim Ayında Yapılacak

Spor ve Sağlık Araştırmaları Kongresi Ekim Ayında Yapılacak

A - +

Ana Manşet - 02.09.2022 - 10:28

Spor ve Sağlık Araştırmaları Kongresi Ekim Ayında Yapılacak

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan “Uluslararası Spor ve Sağlık Araştırmaları Kongresi” Ekim Ayında gerçekleştirilecek.

Kongreye dair hazırlık çalışmaları sürüyor. Bilindiği üzere ASÜ, 2018 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında “Spor ve Sağlık” alanında pilot üniversite olarak belirlendi. Şu ana değin ihtisaslaşma alanına dair pek çok proje hayata geçirildi. Uluslararası Spor ve Sağlık Araştırmaları Kongresi de bu projelerden birisi olarak dikkat çekiyor. Kongre, ihtisas alanına dair bilimsel bir veri tabanı oluşturulması bakımından önem arz ediyor. Bunun yanı sıra kongre, spor ve sağlık alanında bölgenin mevcut verimlilik düzeyini arttırma, inovasyon kabiliyetini geliştirme, ulusal ve uluslararası rekabetçilik gücünü yükseltme, spor ve sağlık odaklı girişimciliği yaygınlaştırma gibi hedefleri de içeriyor. Kongrede “Sporun Yaygınlaştırılması ve Sağlıklı Yaşam,” “Sporcu Sağlığı, Beslenme Bilinci ve Sürdürülebilir Spor,” “Spor ve Sağlık Teknolojileri ve Spor Analitiği” temalarıyla ilintili 29 alt başlık yer alıyor.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021