SON DAKİKA
Ana Sayfa » Aksaray Haberleri » SGK İl Müdürlüğü ile MÜSİAD toplantı yaptı

SGK İl Müdürlüğü ile MÜSİAD toplantı yaptı

A - +

Aksaray Haberleri - 08.12.2015 - 11:00

SGK İl Müdürlüğü ile MÜSİAD toplantı yaptı

Aksaray Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Aksaray Şubesi ile, bir toplantı yaptı.

MÜSİAD üyesi çok sayıda işverenin katıldığı toplantıda; İl Müdürlüğünce iş kazaları ve bildirim süreleri ile işveren teşvikleri, kayıt dışı istihdam, akılcı ilaç kullanımı ve diğer sosyal güvenlik konularında bilgilendirme yapıldı.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet ÇALIŞKAN “ Ülke bütçesinin yaklaşık yarısını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu bütçesinin hemen hemen tek gelir kaynağı Sosyal Güvenlik primleridir. Kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemi bu açıdan baktığımızda çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bu nedenle tüm işverenlerimizin kayıt dışı istidama karşı daha duyarlı olmaları; kurumumuz ve sigortalılarımız yanında ülkemizin ekonomik istikrarı içinde büyük önem taşımaktadır.

Kayıt dışı; çalışanlarını hiç sigortalı göstermemek yanında, eksik gün göstermek veya aldığı ücretten eksik prim ödemek suretiyle de maalesef tezahür etmektedir. Sorumlu bir işverenin bu üç halde de işçisinin hakkına göz dikemiyeciği hususu sizlerle yaptığımız şu samimi toplantıda beraberce ortaya koyduğumuz çok önemli bir değerdir.

Öte yandan konunun bir de işveren cephesi var. Kayıt dışı işçi çalıştırmanın aynı zamanda işverenler arasında da haksız rekabete yol açacağını hatırlatmak isterim.

Sosyal Güvenlik reformu ile Genel Sağlık Sigortası noktasında karşılaşılan mağduriyetlerin önüne geçilmesi sağlanmıştır. Kişi Gelir Testine giderek gelirine göre GSS primi ödemekte hiç geliri olmayanların giderlerini ise devlet karşılamaktadır.

Aksaray’ da çok sayıda Gelir Testi yaptırmayan var. Öte yandan yapılan reformla sağlık alanında ki memnuniyet Avrupa’nın çok üstünde. Avrupa da bile sevk zinciri uygulanırken ülkemizde sevk zinciri uygulanmıyor. İstediğiniz hastanede muayene olabiliyor istediğiniz eczaneden ilacınızı alabiliyorsunuz.

Tabi bununda kıymeti bilinmeli. Sağlıkta tasarruf olmaz ama sağlıktaki israfın önüne geçmeliyiz. O yüzden akılcı ilaç kullanımına kurum olarak önem vermekteyiz. Bu nimetin kıymetini bilmeliyiz. Gereksiz yere ilaç kullanmayıp hem sağlımızı hem ülke bütçemizi düşünmek durumundayız” dedi.

MÜSİAD Başkanı Eyüp DAĞDAŞ ise “Öncelikle üyelerimizi bilgilendirmek için davetimize icabetinizden dolayı siz ve personellerinize teşekkür etmek isterim. Burada bulunan üyelerimizin çoğu orta ölçekli iş yeri sahipleridir. Dolayısıyla gerek teşvikler gerekse Sosyal Güvenlik ile ilgili karşılaştıkları soru ve sorunları burada size bizzat sorma ve bilgi edinme imkanını üyelerimize sağlamanız bizim için önem arz etmektedir” dedi.

Toplantıya İl Müdür Yardımcıları Sebahattin AKBAL, Mahir YILDIZ, İl Müdürlüğü personelleri ile MÜSİAD üyesi işverenler katıldılar.

Toplantının sonunda İl Müdürü Saffet Çalışkan, “Kurumumuzla her konuda diyalog içinde olan MÜSİAD adına Şube Başkanımız Eyüp Dağdaş beye bir teşekkür belgesi vermek istiyorum” dedi. Ardından ise dernek üyeleri ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aksaray'ın Altın Markaları

Birlik Haber Gazetesi öne çıkan Aksaray firmalarını ağırlıyor.

marka
marka
marka
marka
E-Postabirlikhaber@hotmail.com

BirlikHaber Güncel Haber Akışı

SON DAKİKA

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021